Siyonist sözde bakandan alçak çağrı: Girişler sınırlandırılsın

Siyonist rejimin aşırı sağcı sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ramazan ayında işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya girecek Müslüman sayısının sınırlandırılması talebinde bulundu.

Ekleme: 04.03.2024 21:44:59 / Güncelleme: 04.03.2024 21:44:59 / Dünya
Destek için 

Siyonist rejimin Maariv gazetesinin haberine göre, siyonist sözde bakan Ben-Gvir, sözde Polis Komiseri Kobi Shabtai’den, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yalnızca birkaç bin Müslümanın girmesine izin verilmesini talep etti.

Ben-Gvir’in dün Komiser Shabtai ile yaptığı toplantıda, Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanların sayısını sadece birkaç bin ile sınırlamanın doğru olduğunu savunduğu aktarılan haberde, sözde polisin “karışıklık çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebileceğini” söylediği belirtildi.

Haberde, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün, Mescid-i Aksa'da Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar konusunda Ben Gvir, Shabtai, ordu ve istihbarat yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapması bekleniyor.” denildi.

BEN-GVİR FİLİSTİNLİLERİN MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞİNİN YASAKLANMASINI TALEP ETMİŞTİ
Aşırı sağcı işgalci Ben-Gvir, 18 Şubat'ta X hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Siyonist rejim sözde Başbakanlığından 19 Şubat'ta yapılan açıklamada da Ben-Gvir'in talep ettiği "ramazanda Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da ibadetlerinin kısıtlanması" kararının "güvenlik göz önüne alınarak dengeli biçimde alındığı" ifade edilmişti.

İşgal basınında çıkan haberlerde ise siyonist rejim vatandaşı Filistinlilerden de belirli yaşın altındakilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanacağı belirtilmişti.

Siyonist rejim sözde polisi, 7 Ekim 2023'ten bu yana başta cuma günleri olmak üzere Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine kısıtlama getiriyor.