HÜDA PAR Şırnak Belediye Başkan adayı Çimen projelerini paylaştı

HÜDA PAR'ın Şırnak  Belediye Başkan Adayı Mustafa Çimen, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini paylaştı.

Ekleme: 04.03.2024 17:35:04 / Güncelleme: 04.03.2024 17:38:33 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir'in katılımıyla Şırnak merkezde bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Şırnak Belediye Başkan adayı Mustafa Çimen, kentin ihyası ve inşasına yönelik hazırladığı plan ve projeler hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Emcet Yalçın, parti olarak Şırnak genelinde seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Ardından söz alan HÜDA PAR İl Genel Meclisi 1. sıra adayı Nasuh Sevinik, partisinin il genel meclisi projelerini ve daha sonra da Belediye Başkan Adayı Mustafa Çimen'in projelerini açıkladı.

Şırnak'ın karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm odaklı projelerini detaylı bir şekilde açıklayan Sevinik, adil bir yönetim anlayışıyla ilin stratejik plan ve yatırım programları doğrultusunda çalışacaklarını, petrol gelirlerinin ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması ve halkın adil bir şekilde faydalanması için çaba göstereceklerini belirtti.

Sevinik, partisinin yerel seçim kapsamındaki projelerini şöyle aktardı:

"Belediye başkanımızın kapısı tüm vatandaşların randevusuz gidebileceği halka açık kapı olacak. Rant peşinde koşanların değil halka hizmetten yana olacağız. Belediye personeli ve yönetimi arasında karşılıklı sevgi, saygı ve uyumla halkımızın gönül rahatlığı ile hizmet almasını sağlayacağız. İnsanca ücret insanca yaşam diyoruz ve tüm çalışanlarımızın ücretlerini ve özlük haklarını bu doğrultuda iyileştireceğiz.

Şeffaf Belediyecilik; 'Rant Siyaseti Değil, Hizmet Siyaseti' anlayışımız gereği şeffaf ve denetlenebilir örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Belediyelerimizin gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılacak. Her yıl belediye bütçesinin kullanımına ilişkin faaliyet raporları ilan edilecek. Belediye Meclisi toplantıları ve belediye ihaleleri canlı yayın dâhil, herkese açık şekilde yapılarak yönetimde şeffaflık sağlanacak.

Şehrimizdeki her türlü sorunun çözümü için Şırnak istişare meclisleri uygulamasını başlatarak halkımızı çözüm ortağımız yapacağız. Adalet ve liyakat esaslı bir yönetimi hedefleyerek belediyeciliği asli hüviyetine kavuşturacağız.

'YEŞİL MASA' projesi ile vatandaşlarımızın belediye ilgili tüm sorun, şikâyet ve önerilerini 7/24 iletebilecekleri Halka Hizmet Merkezleri kuracağız. Sorunları Kaynağında Tespit projesi ile halkın, belediyeye ilettiği her türlü sorunu şikâyetçi vatandaşın kapısına kadar giderek yerinde görecek ve çözecek 'Hızır Ekip' adlı halka hizmet birimleri oluşturacağız.

Mevcut taziye evleri ve ihtiyaca göre inşa edilecek taziye evlerinde halkımızın acısına ortak olma adına günlük bir öğün yemek ve içecek desteği verilecek. Şehrimizin her tarafına sosyo- kültürel etkinlikler yapılabilecek tesisler inşa edeceğiz.

Tüketen değil üreten, mağdur eden değil çözüm bulan belediyecilik anlayışıyla şehrin faklı noktalarına iş yeri ve işletmeler açılarak vatandaşlarımıza hizmet ve istihdam alanları oluşturacağız.

Üniversite öğrencilerimize burs imkânı sağlayarak ailelerin omuzundaki eğitim yükünü hafifleteceğiz.

'Ana dilimiz geleceğimizdir' diyoruz ve ana dil eğitimi veren kursları açacağız.

Öğrencilerimizi belediyeye ait toplu taşıma araçlarında sembolik bir ücretle yararlandırarak ailelerimizin bütçesine destek olacağız.

Bilimin ışığında şehrimize ihtiyaç oranında güvenlikli ve depreme dayanıklılık esası üzerine yeni imar alanlarını kazandıracağız.

Yerli esnafı Zincir Marketlere ve AVM’lere karşı koruyacak tedbirler alacağız.

Halkımıza ucuz ekmek ulaştırmak için Halk ekmek fabrikaları kuracağız.

Toplumun temel dinamiği olan aileyi korumak için evlenmek isteyen gençlerimize çeyiz yardımında bulunacağız. Uyuşturucu ve madde bağımlılık bataklığını bitirmek için, bu bataklıktan kurtulmak isteyen gençlerimize iş imkânı sağlayarak topluma kazandıracağız.

Büyüyen ve gelişen Şırnak’ımıza İkinci Sanayi Sitesi yapacağız.

Artık, su faturaları cebi yakmayacak, dar gelirli vatandaşlarımıza su faturası desteği sağlayacağız.

Canlı hayvan pazarı kurarak çiftçilerimize hayvanlarını pazarlama imkânı sağlayacağız.

Ulaşımda halkın rahatlamasını sağlamak için güvenli bir şehir içi ulaşım sistemi kuracağız. Genç istihdamını hedefleyen adımları atarak gençlerin geleceğe umutla bakmasına imkân sunacağız.

Belediyeler bünyesinde işletmeler, atölyeler ve üretim merkezleri kurularak hem kaliteli ve ucuz ürün üretimi yapılacak hem de iş arayanlar için istihdam alanları açılmış olacak."  (İLKHA)

İlgili Galeriler