Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Alimler ve fikir insanları İslam ümmetini uyandırmalı

Aylardır Gazze'de devam eden vahşet karşısında İslam ümmetinin sessizliğini koruduğunu belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, İslâm dünyasındaki ilim ve fikir insanları ve âlimlerin, Müslümanları gaflet uykusundan uyandırmaya çalışması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 04.03.2024 14:40:04 / Güncelleme: 04.03.2024 14:41:54 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Yaptığı yazılı açıklamada, 4 ayı aşkındır Gazze'de yaşanan büyük acıların yüreklerini dağladığını ifade eden Cihan, 145 gündür insanlık tarihinin en vahşi katliamını seyrettiklerini kaydetti.

Her yaşta insanın alçakça katledilişini gördüklerini dile getiren Cihan, cami ve mescitlerde ibadet eden masumların her gün bombalandığını söyledi.

"Bir uyarıcıya ihtiyacımız var"

Aylardır Gazze'de devam eden bu vahşet ve saldırıların dünyayı yol ayrımına getirdiğini vurgulayan Cihan, "2 buçuk milyarlık İslâm âlemi, uyuyan bir devdir. Bütün insanlığı uyandırmak için bir uyarıcıya ihtiyacımız vardır. İslâm dünyasındaki ilim ve fikir insanları, kanaat önderleri ve ümmetin alimleri, Müslümanları uyandırmaya çalışmalıdır. Bencil ve çıkarcı Batı'nın sultası son bulmalıdır." dedi.

"Her mümin sorumludur"

Bugün Gazze'de yürütülen vahşetin İslam âlemine, Tevhide yönelik bir cinayet olduğunu belirten Cihan, "Unutmamak gerekir ki; İslam dinine inanan her müminin Allah'a karşı başkasına asla yüklemeyeceği bir sorumluluğu vardır. Bugün düşman, şer güçler, küfür, İslam alemini işgal etmiş, müminlere her türlü vahşet ve soykırımı reva görmektedir. Vaktimizi ihanetlere harcayarak, hainlere lanet okuyarak geçirmek Müslümanlara zaman kaybettirir." diye konuştu.

"Müminler ancak kardeştirler' İlahi emre sarılalım"

İslam ümmetinin artık gözlerini açıp hakikatleri görmesi gerektiğini ifade eden Cihan, şöyle devam etti:

"İlahi çağrıyı işiten kulaklarımız mazlumların sesini duysun. 'Müminler ancak kardeştirler' İlahi emre sarılalım. Gazze’de her gün mümin kardeşlerimiz katledilirken sessiz kalan dilsiz şeytandır. Gazze'de çocuklar hayattan koparılırken birtakım çıkarlarından dolayı zalimlere laf edemeyenler zalimlerin ta kendileridir. Gazze’de İslâm âleminin namusu, şerefi beş paralık edilirken hâlâ dünyalık peşinde olanlar, şeytanın yol arkadaşlarıdır."

"Vakit ümmet olma vaktidir"

Mazlumun yanında durmak, zalime karşı durmakla mükellef olduklarını ifade eden Cihan, "Kaybettiğimiz izzeti, ümmet olma şerefini yeniden bulmamız gerekir. Ey İslam alemi vakit ümmet olma vaktidir. Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Allah Resul'ünün müminleri kardeş kılan fermanlarına uyma zamanıdır. 'Müslüman, Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu yalnız bırakmaz, zalimin eline terk etmez, onu aşağılamaz' buyuran sunetullaha kulak verelim." dedi.

"Bütün insanlık âlemi sorumluluk altındadır"

Gazze'de olup bitenlere karşı çıkmanın her Müslümanın üzerinde farz olduğuna işaret eden Cihan, son olarak şunları söyledi:

"Bütün insanlık alemi sorumluluk altındadır. Lanetli kavim Yahudileri hiçbir slogan, hiçbir eylem, hiçbir kınama durdurmaz. Yahudilerin işgal, katliam, ifsat çalışmalarını durdurmak için yegâne yöntem olarak israil terör örgütünün işbirlikçileriyle aralarındaki işbirliğini kesmek, anlaşmalarını baltalamak, ortaklığını bozmak, lojistik olarak destek görmelerinin önüne geçmektir." (İLKHA)