Bursa bir kez daha “Gazze” için ayağa kalktı

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarını protesto için, "Ayağa Kalk Gürsu” sloganıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

Ekleme: 03.03.2024 22:40:05 / Güncelleme: 03.03.2024 22:41:33 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Gürsu Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, ellerindeki dövizlerle belediye binasından başlayarak Atatürk Caddesi güzergahını takip ederek, Celal Bey Parkına  kadar slogan atarak yürüdü.

Toplanan kalabalık, sık sık sloganlar atarak, işgal rejiminin katliamlarını protesto etti.

Celal Bey Parkında, grup adına basın açıklamasını, İhsan Nom okudu.

Siyonist zulmü ve vahşeti telin etmek, Filistin'in kahraman evlatlarının yanında olduklarını belirten Nom, “Aksa Tufanıyla başlayan,  dört ayını doldurmak üzere olan kutlu direnişe selam olsun.Aksa kadar mübarek,  Kudüs gibi ulvi olan davayı ve direnişi omuzlayan kahraman  mucahitlere ve bir an olsun onları yalnız  bırakmayan izzetli Gazze halkına selam olsun. Zulme seyirci kalmayan, her şart ve fırsatta küresel istikbara ve siyonizme açık cephe alan vicdan sahiplerine selam olsun.” dedi.

"Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin davası değildir"

Kudüs ve Aksa'nın ümmetin onuru olduğunu, izzetli ve onurlu yaşamın da bedel gerektirdiğini söyleyen Nom, “Bu bedelden payımıza düşeni yükleneceğimizi; bu ali davada Gazelli, Filistinli, Yemenli kardeşlerimizle ve direnişin diğer tüm paydaşlarıyla birlikte topyekûn mücadeleye hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.Biliyoruz ki Aksa ve Kudüs davası sadece Filistinlilerin davası değildir. Hepimizin davasıdır.  Filistinli ve Gazelli kardeşlerimiz her gün kanlarını, canlarını, tüm varlıklarını feda ederek yükümlülüklerini yerine getiriyorlar.” diye belirtti.

"Bu görev özelde ümmetin, genelde ise tüm insanlığın uhdesindedir"

Nom, “Bebek, çocuk ,  kadın , yaşlı, hasta demeden her gün yüzlerce kardeşimizi şehit eden siyonist katiller; tarihe geçecek vahşet tablolarına imza atmaktadırlar. Dağıtılan insani yardımdan almak için toplanan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan kalabalığa hunharca saldıran,  alçakça ve kalleşçe yöntemlerle hastaneye sızıp hasta yatağında yatan hastaları katleden, elleri ve gözleri  bağlı onlarca savunmasız sivili infaz edip toplu katliam ve soykırım yapan vahşi siyonist çetenin karakterini çok iyi biliyoruz. Güç ve fırsat bulduklarında azınlıkta sınır tanımayan bu lanetli güruhun bir an önce tasfiye ve izalesi tüm dünya ve insanlık için elzem hale gelmiştir. Bu görev özelde ümmetin, genelde ise tüm insanlığın uhdesindedir.” şeklinde konuştu.

"ABD,  İngiltere, Avrupa Birliği ve işbirlikçileri,  bu katliam ve soykırımın suç ortağı ve azmettiricileridir"

Uluslararası hukuku,  mahkeme kararlarını hiçe sayan siyonistlerin, dünyadaki en büyük terör şebekesi olduğunu, son gelişmelerle birlikte ayan beyan ortaya çıktığını söyleyen Nom, “Buna rağmen siyonist çeteyi baştan beri besleyip büyüten destekleyen ABD,  İngiltere, Avrupa Birliği ve işbirlikçilerinin  bu katliam ve soykırımın suç ortağı ve azmettiricisi olduğu da netlik kazanmış ve bu küresel zulüm aygıtı, vicdan sahibi insanlar ve halklar nezdinde mahkum edilmiştir. Filistin dışındaki İslam beldelerine yönelik saldırılarını da gittikçe arttıran terör rejimi, işgalci  yayılmacı hedef ve niyetlerini gizleme ihtiyacı bile duymuyor. Siyonistleri maşa olarak kullanan ABD ve şer koalisyonunun Müslüman Yemen halkına topyekun fiili saldırısı ve savaş ilanı da şer cephesinin hedef ve niyetlerini açıkça ortaya koymaktadır.  Bu tehdit ve tehlikeye karşı ümmet bilinci ve refleksi ile karşı konulmalı, her alanda mücadele için seferberlik haline geçilmelidir.” diye belirtti.

"Tarihe bu utançla geçmek istemiyorsanız bir an önce halkınızla birlik olup siyonistlere cephe alın"

Tüm Müslüman ülke idarecilerini ve hükümetlerini, ısrarla uyarmaya devam edeceklerini belirten Nom, “Bu zulüm ve soykırıma sessiz ve seyirci kalmak bile suça iştirak iken; siyonistlere ticari anlaşma ve ilişkiler perdesi altında ikmal ve destek sağlamak sadece Filistin, Kudüs ve Aksa davasına değil tüm ümmete ve insanlığa ihanettir. Tarihe bu utançla geçmek istemiyorsanız bir an önce halkınızla birlik olup siyonistlere cephe alın.Gazze'ye insani koridorun açılması, gıda maddelerinin ulaştırılması, tıbbi yardımların yapılması, hastanelerin işlevsel hale getirilmesi için gerekli kamu gücü acilen harekete geçirilmeli ve uluslararası mekanizma oluşturulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Ebubekir Arslan’ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler