Hamas'tan açlıktan gerçekleşen ölümler hakkında açıklama

İşgal rejimi Gazze'de soykırım uygularken yardımların içeri girmesini de engelliyor. Açlık ve kıtlığın baş gösterdiği Gazze'de açlıktan ölümler yaşanıyor. Konuya dair HAMAS bir açıklama yaptı.

Ekleme: 01.03.2024 17:19:23 / Güncelleme: 01.03.2024 17:25:26 / Dünya
Destek için 

Mehmet Bozdaş

HAMAS'ın yaptığı açıklamada, , uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in çocukları koruma konusunda görevlerini yerine getirmediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gazze ve kuzey valiliklerinde yaklaşık 13 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle ölmesi, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in çocukları koruma konusunda görevlerini yerine getirmediğinin ilanıdır. 

Birleşmiş Milletlere ve uluslararası yardım kuruluşlarına, Gazze Şeridi'ndeki, özellikle Gazze ve Kuzey Valiliklerindeki çocukları ve sivilleri kurtarmak için acil eyleme geçmeleri ve cani Siyonist işgalin emirlerine boyun eğmemeleri yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Uluslararası hukuka ve insani değerlere bakılmaksızın Filistin halkımıza karşı soykırım ve etnik temizlik yapılması, gıda yardımı ve sağlık hizmetlerinin en kısa sürede ulaştırılması için çeşitli şekillerde çalışmalar yapılması ve giderek artan kıtlık felaketinin önlenmesi gerekmektedir."