İşgalin engellerine rağmen Mescid-i Aksa'da 20 bin kişi Cuma namazı kıldı

Mescid-i Aksa'da işgalcilerin cami kapılarındaki engellerine rağmen binlerce kişi Cuma namazını eda etti.

Ekleme: 01.03.2024 15:53:58 / Güncelleme: 01.03.2024 15:53:58 / Dünya
Destek için 

Kudüs'teki Vakıflar Dairesi, ibadet edenlerin girişine yönelik ağır işgal kısıtlamalarına rağmen bugün yaklaşık 20 bin Müslüman'ın Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldığını bildirdi.

İşgal kuvvetleri, üst üste 21. haftadır Eski Şehir kapılarında ve Mescid-i Aksa kapılarında sıkı askeri engeller uyguladı.   İşgal, Eski Şehir'in kapılarında, Mescid-i Aksa'ya giden yol ve sokaklarda ve dış kapılarda bu engellerini arttırdı.

İşgalciler, Aslanlı Kapı'dan Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan gençlere saldırarak onları alıkoydu ve yüzlerce gencin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelledi.

İşgalci siyonistler, ayrıca Aslanlı Kapı'daki Yusufiya Mezarlığı yakınında iki kadını darp edip sürükledi.

Mescid-i Aksa'ya erişmeleri engellenen yüzlerce genç, Mescid-i Aksa çevresindeki yol, sokak ve mahallelerde cuma namazı kıldı.

İşgalcilerin, Kudüs'ün Eski Şehir kapılarına birçok kontrol noktası kurduğu ve halkın Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'ya girişine ciddi kısıtlamalar getirdi.

Sanad Haber Ajansı muhabiri, işgal kuvvetlerinin Kudüs'ün Eski Şehri'ni kuşatma altına alarak kente ve Mescid-i Aksa'ya gelenleri tutuklamaya başladığını ve kimliklerini kontrol ettiğini bildirdi. (İLKHA)

Etiketler: