BM Raportörü'nden Filistinli kadınlar ve çocuklara yönelik açıklama!

Birleşmiş Milletlerin (BM) kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki özel raportörü Reem Alsalem, Filistinli kadın ve kız çocuklarının insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleye maruz kaldığını ve bu durumdan duydukları derin endişeyi dile getirdiklerini belirtti.

Ekleme: 28.02.2024 11:44:58 / Güncelleme: 28.02.2024 11:44:58 / Dünya
Destek için 

Alsalem, işgalci rejimin yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze'de kadın ve kız çocuklarının yaşadığı zorluklar ile uğradıkları şiddete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Alsalem, Gazze'deki saldırıların aynı zamanda kadınlara ve çocuklara yönelik olduğunun altını çizerek, "30 binden fazla Filistinli öldürüldü, yüzde 70'i kadın ve çocuk. Bu soykırımın devam etmesine izin verilmesi gerçekten kabul edilemez. Filistinli kadınlar ve çocuklar, bu korkunç insanlığa karşı suçlara ve savaş suçlarına maruz kaldı. Onlar Filistinli ama aynı zamanda kadın oldukları için bunlara maruz kalıyor." dedi.

Gazze'de yaşananlardan binlerce kadının etkilendiğini aktaran Alsalem, şöyle devam etti:

"Gazze'de kadınlar eşlerini kaybediyor, saatte 2 anne öldürülüyor ve sayısız çocuk yetim kalıyor. İnsanlar, kasıtlı olarak aç bırakılıyor ve insani yardım olması gereken noktaların yanına bile yaklaşamıyor. Hamile kadınlar, bombardıman ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir ortamda hamileliklerini sonlandırmak zorunda kaldı. Sağlık sektörünün büyük bir kısmının yok olduğu bir ortamda anesteziye veya gerçek desteğe erişimi olmadan doğum yapmak zorunda kalan kadınlar da var."