Tarihte bugün: 27 Şubat

27 Şubat’ta dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

Ekleme: 27.02.2024 03:00:00 / Güncelleme: 27.02.2024 03:01:04 / Tarihte Bugün
Destek için 

1844: Dominik Cumhuriyeti, Haiti'den bağımsızlığını ilan etti. Eski bir Fransız sömürgesi olan Haiti ise Kuzey ve Güney Amerika'da, ABD’den sonra bağımsızlığını ilân eden ikinci ülkedir.

1917: Rus Çarlığı çöktü.

1933: Reichstag (Rayştag) yandı. Reichstag, Hitler Almanya'nın başına geçene kadar Almanya Parlamentosunun toplandığı yerin adıdır. Olayın ardından yayımlanan bir kararnameyle Naziler diktatörlüklerinin temellerini atmış oldular.

1937: Özel girişimce inşa edilen ilk Türkiye gemisi ''Belkıs'', Haliç'te denize indirildi.

1988: Türkiye'de ilk yapay kalp ameliyatı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde yapıldı. Hasta, gerçek kalp bulunamaması yüzünden bir süre sonra hayatını kaybetti.

2001: Başbakan Bülent Ecevit, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kemal Derviş'i istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırdı.

2011: Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat etti. Mesleki kariyeri, zekâsı nedeniyle başarılarla dolu olan Erbakan Hoca, 1969'da Adalet Partisi'nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için Konya'dan bağımsız aday oldu ve milletvekili seçildi. 17 Ocak 1970'te 17 arkadaşıyla Milli Nizam Partisi'ni kurdu. Uzun yıllar boyunca kurduğu partiler kapatıldı. Ama o, her seferinde yeni bir oluşumla Türkiye Siyasetinde yerini almayı başardı. Siyasi hayatı boyunca laik çevrelerin hep hedefinde olan Erbakan Hoca, Türkiyeli Müslümanları siyasi ve sosyal olarak etkilemiş ve bazı algıların modernize edilmesine katkıda bulunmuştur.

2013: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

2019: Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına bir saat erken gelen ilçe cumhuriyet Savcısı, top oynayan 14 öğretmeni polis çağırtarak gözaltına aldırdı.

2020: SUUDİ YÖNETİMİ, YENİ TİP KORONAVİRÜS KOVİD-19 SALGINI SEBEBİYLE UMRE VE MESCİD-İ NEBEVİ ZİYARETLERİNİN GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDIĞINI DUYURDU.

Etiketler: