Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı ile Ürdün Kralı "Gazze'deki soykırımı" değerlendirdi

Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı cunta lideri Sisi, Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki son durumu görüştü.

Ekleme: 23.02.2024 22:51:57 / Güncelleme: 23.02.2024 22:51:57 / Dünya
Destek için 

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fehmi, yaptığı açıklamada, Sisi ve Kral Abdullah'ın telefon görüşmesi yaptığını ve "Gazze'deki son gelişmeler ve ateşkese yönelik yoğun çabaları ele aldığını" aktardı.

Gazze'de "giderek kötüleşen insani durum ışığında yardım sağlama çabalarını" değerlendiren Sisi ve Kral Abdullah, "bölgedeki güvenlik ve istikrara etkisi sebebiyle Gazze'de askeri saldırıların artırılmasını reddettikleri" konusunda fikir birliğinde olduğu belirtildi.

Görüşmede iki liderin "başkenti Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devletinin 4 Haziran 1967'de belirlenen sınırlar içinde kurulması yoluyla adil ve kapsamlı bir çözümün sağlanacağını" vurguladığı kaydedildi.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada ise Kral Abdullah ve Sisi arasındaki görüşmenin "Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve sivillerin korunması çerçevesinde" yapıldığı ifade edildi.

Görüşmede Kral Abdullah, Gazze'deki Filistinlilerin "temel gıdalardan mahrumiyeti sebebiyle bölgenin ciddi bir insani krize maruz kaldığını" vurgulayarak, "iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini" dile getirdi.