Ürdün'den halk ABD elçiliğine doğru yürüdü

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce kişi, Gazze ile dayanışmak ve Washington tarafından desteklenen işgal saldırganlığını telin etmek amacıyla ABD elçiliğine doğru yürüdü, hükümetlerine çağrılar yaptı.

Ekleme: 23.02.2024 17:50:05 / Güncelleme: 23.02.2024 18:02:52 / Dünya
Destek için 

Amman'da "Direnişi Destekleme ve Ürdün'ü Koruma Ulusal Forumu"nun çağrısı üzerine binlerce kişi Ebad el-Rahman Camii önünde toplandı.

Katılımcılar ABD ve işgali telin eden, Gazze direnişini ise destekleyen sloganlar ve pankartlar eşliğinde ABD büyükelçiliği yakınlarına kadar yürüdü.

Etkinliği düzenleyenler, amaçlarının ABD desteğiyle gerçekleştirilen Gazze'deki soykırımın sona ermesini talep etmek ve Ürdün hükümetinden Gazze'deki Filistin halkının kararlılığını desteklemek için daha fazla adım atmasını talep etmek olduğunu söyledi.

Göstericiler işgalle ilişkilerin tamamen kesilmesini, anlaşmaların iptal edilmesini talep etti.

Etkinliğe katılanlar, ABD'nin, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşından sorumlu olduğunu çünkü işgale her türlü siyasi, mali ve askeri desteği tam olarak sağladığına dikkat çekti.

Katılımcılar, HAMAS'ın önderlik ettiği direnişin işgalciye karşı meşru direniş olduğunu vurgulayarak, siyonist varlığın "terörizmin ta kendisi" olduğunu ve ABD'nin terörizmin kökeni ve kaynağı olduğunu vurguladılar.

Etkinlikteki konuşmacılar, "insan haklarını savunduğunu iddia eden örgütlerin gözü önünde gerçekleşen soykırıma rağmen sessiz kalınmasını" kınadılar.

Öte yandan Ürdün'ün İrbid, Akabe ve Kerek şehirlerinde de Gazze'yle dayanışma amacıyla mitingler düzenlendi. (İLKHA)