Yemen hükümeti 9 yıldır kapalı olan yolu açarak Ensarullah'a çağrıda bulundu!

Yemen hükümeti, 9 yıldır kapalı olan Marib-Sana yolunun açıldığını duyurarak Ensarullaha halkın acısını hafifletmek için kontrolü altındaki bölgelerde benzer bir adım atma çağrısında bulundu.

Ekleme: 23.02.2024 07:53:51 / Güncelleme: 23.02.2024 07:55:57 / Dünya
Destek için 

Marib-Sana yolu, hükümetin kontrolü altındaki Marib kenti (merkez) ile Ensarullah kontrolü altındaki başkent Sana'yı (kuzey) birbirine bağlıyor. Yol, ülkede iç savaşın başladığı Mart 2015'ten bu yana kapalıydı.

Yemen Başkanlık Konseyi Üyesi Sultan el-Arade, yaptığı yazılı açıklamada, "Marib-Sana'ya kara yolunun açıldığını duyuruyoruz. Diğer tarafın da halkın hareketini kolaylaştırmak için benzer bir adım atmasını umuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Marib-Sana yoluna yaptığı ziyaret sırasında, bu yolun açılmasına ilişkin duyurunun "siyasi ve askeri liderlerle istişarede bulunularak yapıldığını" belirten Arade, halkın acılarını hafifletmek için Yemen'deki Taiz kentine (güneybatı) giden yol da dahil olmak üzere tüm kapalı yolların açılmasının önemini vurguladı

Arade, "Yemen'in tüm kentlerindeki tüm ana yolların halkın yararına açılması konusunda herkesin işbirliği yapmasını umuyoruz. Savaş ya da barış olsun, diğer tüm konuların ise ayrı bir yeri vardır." ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler: