Çin'den ABD'ye "Tayvan" uyarısı

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen Temsilciler Meclisi Çin Komünist Partisi Seçilmiş Komitesi'nin Cumhuriyetçi başkanı Mike Gallagher ile görüştü

Ekleme: 23.02.2024 01:30:04 / Güncelleme: 23.02.2024 01:30:04 / Dünya
Destek için 

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nden bir heyetin Tayvan'a yaptığı ziyarete sert tepki gösteren Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin kendi kendini yöneten ada ile her türlü resmi teması kesmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, Washington'u Tayvan meselesinin "aşırı karmaşıklığı ve hassasiyeti konusunda dikkatli olmaya" çağırarak, "Çin, ABD ve Tayvan makamları arasında her türlü resmi etkileşime karşıdır ve ABD'nin Tayvan işlerine her ne şekilde ya da her ne bahaneyle olursa olsun müdahalesini reddetmektedir." açıklamasını yaptı.

Kongre heyetinin ziyareti Tayvan'a askeri ekipman satışıyla ilgili anlaşmayı ABD Dışişleri Bakanlığı'nın onayladığı güne denk geldi.

Çin'in ABD'li şirketlere yaptırım getirmesine yol açan satış, iletişim ve küresel konumlandırma sistemlerini ve ilgili teknolojiyi kapsıyor. 

Bu ay Senato'dan geçen ancak Temsilciler Meclisi'nde bekleyen 95 milyar dolarlık yardım paketinin bir bölümünün Tayvan'a yapılacağı belirtildi. (İLKHA)



Etiketler: