Kremlin'den Biden'ın Putin'e küfrüne yanıt

ABD Başkanı Joe Biden San Francisco'da katıldığı bir bağış etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Putin'e hakaret etmişti. Biden'ın sözleri, Kremlin tarafından 'ABD'yi küçük düşüren' ve 'kullanıcıların itibarını zedeleyen' ifadelerle kınandı.

Ekleme: 22.02.2024 16:36:49 / Güncelleme: 22.02.2024 16:44:37 / Dünya
Destek için 

ABD Başkanı Joe Biden'ın San Francisco'daki bir bağış etkinliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik kullandığı ağır küfür, uluslararası diplomatik çevrelerde geniş yankı buldu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Biden'ın sözlerine sert tepki göstererek, bu tür ifadelerin Amerika Birleşik Devletleri'nin imajını zedelediğini ve kullanıcılarının itibarını düşürdüğünü belirtti.

'BU TÜR İFADELER KİŞİLERİN SAYGINLIĞINI OLUMSUZ ETKİLER'
Biden, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, nükleer çatışma riskinin bazı liderler nedeniyle arttığını ve Putin'i "Hala manyak .... çocuğu Putin gibiler yüzünden nükleer savaş tehdidi gündemde ancak insanlığın en acil ve en son gündemi iklim krizi" şeklinde ağı küfür içeren ifadeler kullandı. Biden'ın bu sözleri, daha önce Beyaz Saray'da mikrofonun açık kalması sonucu da duyulmuştu.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin'in hiçbir zaman bu tür kaba ifadeler kullanmadığı vurgulanarak, Biden'ın kullanımının uluslararası ilişkilerde kabul edilemez olduğu ifade edildi. Peskov, bu tür ifadelerin sadece ABD'nin değil, ifadeyi kullanan kişilerin de saygınlığını olumsuz etkilediğini dile getirdi.