Siirt Valisi Kızılkaya, kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde denetledi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, kentsel dönüşüm projesinde yapılan yıkım çalışmalarını bizzat denetleyerek incelemelerde bulundu.

Ekleme: 22.02.2024 14:30:05 / Güncelleme: 22.02.2024 14:31:12 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Siirt'in Merkez/Karakol Mahallesi 1. Etap bölgesinde devam eden yıkım işlemleri, Siirt Belediyesi ekipleri tarafından titizlikle yürütülüyor.

Vali Kızılkaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın himayesinde sürdürülen bu önemli çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Belediye ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından Vali Kızılkaya, "1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 77 ticari, 116 konut ve 5 depo olmak üzere toplamda 198 yapının yıkımının hızla ve güvenli bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Vali Kızılkaya, yaptığı açıklamada, "Bugün yıkım çalışmalarını yerinde denetledik ve yeni konutların inşası için hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam edecek" dedi.

Bu önemli adımların, Siirt'in kentsel dönüşüm sürecindeki ilerleyişine önemli katkılar sağladığı vurgulanırken, Vali Kızılkaya'nın sahadaki aktif rolü ve yönlendirmeleri takdirle karşılanıyor. (İLKHA)