Bakan Özhaseki'den Adana'daki kentsel dönüşüm projesi açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yüreğir ilçesindeki kentsel dönüşüm projesini inceleyip, "Burada 950 civarında yer yıkıldı ve bu sayıya yakın bir iş yeri ve konut yapılıyor." dedi.

Ekleme: 21.02.2024 17:35:05 / Güncelleme: 21.02.2024 17:37:18 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana'ya gelen Bakan Özhaseki Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinde incelemelerde bulundu.

"Kardeşlerimizin evlerini de 1 sene içerisinde teslim edeceğiz"

Burada konuşan Bakan Özhaseki, yıl sonuna kadar kentsel dönüşüm kapsamında ki evlerin teslim edileceğinin müjdesini vererek, "Bugün Adana'da yapılan TOKİ konutları için tören düzenledik. Onun töreni için geldik, bugün hak sahiplerine evlerini dağıttık. Geride kalan kardeşlerimizin evlerini de 1 sene içerisinde teslim edeceğiz. Bu arada kira yardımlarımızda evlerine geçinceye kadar devam edecek. Hayırlı bir iş geldik. Gelmişken de burada daha önceden bizim başladığımız inşaatları bir kez daha görelim diye tek tek geziyoruz. Burada 950 civarında yer yıkıldı ve bu sayıya yakın bir iş yeri ve konut yapılıyor. 2 sene gibi bir süre verilmiş. 1 sene kalmış. Bu süreyi de bugün müteahhit ile görüşüp geriye çekip bu senenin sonuna kadar teslim etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Sene sonuna kadar her ay 10-15 bin konutu yapıp dağıtmaya devam edeceğiz"

Özhaseki, "En son 6 Şubat'ta 9 saat arayla 2 deprem oldu. Tam 53 bin kardeşimizi kaybettik. 18 il etkilendi. 850 bin bağımsız birim yıkıldı. Maddi hasar 100 milyar doların üzerinde. 307 bin inşaatımız başladı. 46 bini dağıttık evlerin. Sene sonuna kadar her ay 10-15 bin konutu yapıp dağıtmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)