Siyonist sözde bakan, "çark etmede" rekor kırdı

Siyonist rejimin sözde Bakanı Miki Zohar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine yönelik olası kara saldırısının Hamas'ın elindeki esirlerin hayatını tehlikeye atacağını belirtti. Kısa süre sonra bu söylediğinden çark eden sözde Bakan, kara saldırısı esirleri kurtarmanın tek yolu dedi.

Ekleme: 20.02.2024 13:40:42 / Güncelleme: 20.02.2024 13:41:41 / Dünya
Destek için 

Times Of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Zohar, sözde Meclisteki bir komitede esirlerin durumu ve Refah'a olası kara saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Komitede, Refah'a olası kara saldırısının Hamas'ın elindeki İşgalci esirlerin hayatını tehlikeye atıp atmayacağı yönündeki soruya Zohar "Cevap evet. Kimseyi, tek bir rehineyi bile tehlikeye atmak istemediğimiz açık. Ama cevap evet, (Refah'a) girmek rehineleri tehlikeye atacaktır." yanıtını verdi.

Netanyahu dahil Siyonis işgalcilerin, Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı güneydeki Refah kentine yönelik kara saldırısı açıklamaları yaptığı bir süreçte Zohar'ın ifadeleri dikkati çekti.

- Siyonist sözde Bakan, tarihin en hızlı çarklarından birine imza attı

Aynı zamanda Netanyahu'nun partisi Likud milletvekili olan Zohar, bu açıklamasından kısa süre sonra X sosyal medya platformundan yayımladığı mesajla "durumu toparlamaya" çalıştı.

Zohar, paylaşımda Refah'a kara saldırısının "gerekli olduğunu" savunarak, "(Esir takası) Anlaşmaya varmanın tek yolu, Refah'a karadan giriş dahil olmak üzere Hamas'a yönelik yoğun askeri baskıdır. Hamas'ın anlaşmaya varmasının tek yolu bu. Askeri manevranın getirdiği riske rağmen bu, tüm rehineleri evlerine geri getirmenin ve Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamanın yoludur." ifadelerini kullandı.