Siyonist rejimin soykırım girişimine her türlü desteği veren Almanya, Gazze'de "insani ara" istiyormuş!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze’de çatışmalarda insani ara verilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Açıklama iki yüzlülük olarak değerlendirildi.

Ekleme: 19.02.2024 13:52:58 / Güncelleme: 19.02.2024 13:52:58 / Dünya
Destek için 

Baerbock, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Orta Doğu’daki durumun da ele alınacağını aktaran Baerbock, Gazze’deki insanların daha iyi korunması, onlara gıda ulaştırılması ve esirlerin serbest bırakılması için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Baerbock, "Bundan dolayı çatışmalara insani ara verilmesi hayati önem taşıyor." diyerek, bu konuda baskı yapmaya devam edeceklerini iddia etti.

Aynı zamanda şiddetin bölgede yayılmasını önlemek istediklerini de iddia eden eden Baerbock, özellikle Batı Şeria’ya bakıldığında gerilimin giderek arttığının görüldüğünü vurguladı.

Baerbock, "Bu nedenle özellikle aşırılık yanlısı yerleşimcilerin tutumunun yorumsuz bırakılamayacağını çoğu kez dile getirdim." dedi.

Baerbock, yaklaşık 2 yıldan beri devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinerek, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu sürece bu ülkenin yanında duracaklarını yineledi.

Rusya'ya karşı başka yaptırımlar da uygulanmasından yana olduğunu belirten Baerbock, şu anda özellikle insansız hava araçları konusunda 13. yaptırım paketini kabul etme sürecinde olduklarını ve yakında bu konuda karar alınacağını kaydetti.