Maduro'dan "hırsızlık" suçlaması: Uçağımıza, Arjantin'in yardımıyla ABD tarafından el konuldu

ABD'nin, İranlı hava yolu şirketi tarafından Venezuelalı kargo şirketine satılan uçağa el koymasına iliştin olarak yaptığı açıklamada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kargo uçağının Arjantin ve ABD iş birliğiyle çalındığını belirterek, durumu "hırsızlık" olarak nitelendirdi.

Ekleme: 16.02.2024 21:45:07 / Güncelleme: 16.02.2024 21:47:52 / Dünya
Destek için 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Emtrasur" adlı hava yolu şirketine ait Boeing-747 tipi kargo uçağına Arjantin'in yardımıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından el konulduğunu belirterek, bu durumu "hırsızlık" olarak nitelendirdi ve Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye yönelik sert tepki gösterdi.

Maduro, "Venezuela'nın iki düşmanı var: Bizi sömürgeleştirmek isteyen, Kuzey Amerika emperyalizmi ile kriminal bürokrasidir." dedi.

ABD, Haziran 2022’den beri Arjantin'de tutulan uçağa, "İran'la ilgili ihracat kısıtlamaları" kapsamında el konulduğunu açıklamıştı.

Washington yönetimi, İran'ın Mahan Hava Yolları tarafından Venezuela'ya uçağın satılmasının İran'a yönelik yaptırımları ihlal ettiğini iddia ediyor. (İLKHA)