MESOB Başkanı Keskin: İnsanların enkaz altında kalacağı endişesini yaşıyoruz

Küçük Sanayi Sitesi'nde 2 binin üzerinde işyerinin ağır hasarlı olduğuna dikkat çeken Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, 5 büyüklüğünün üzerindeki bir depremde insanların enkaz altında kalacağı endişesini yaşadıklarını ve biran önce yerinde dönüşüm için esnafa destek sağlanması ve yeni işyerlerinin yapılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 16.02.2024 13:15:04 / Güncelleme: 16.02.2024 13:16:32 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Çökmüş bir Malatya'da başta ticaretin ayağa kalkması gerektiğine vurgu yapan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Ticaret ayağa kaldırılmadan Malatya ayakta durmaz. Konutların yapılması lazım, ama şehrin ve çarşının kültürünü bozmamalıyız. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz" dedi.

"Sanayi sitesinde bulunan işyerlerinin tamamı ağır hasarlı büyük bir depremde insanların büyük çoğunluğunun enkaz altında kalacağının endişesini yaşıyoruz!"

Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafın rahat nefes alabilmesi için bir an önce yerinde dönüşüm konusunda destek ve katkı verilmesi gerektiğini belirten Keskin, "Sanayi Sitesinde 2 bin 200-2 bin 300 civarında işyerimiz var, tamamı ağır hasarlı. Eski Şoför Okulu denen yerde Altay Kışlasında işyeri sayısı 750 ile başladı, 3 bin 200’e kadar çıktı. Sonucun ne olduğu da daha belli değil. Bugün bütün esnafımız sanayi sitesinde. Allah göstermesin, 5 büyüklüğünün üzerinde bir deprem bu bölgeye vursa insanların büyük çoğunluğunun enkaz altında kalacağının endişesini yaşıyoruz. 6 dükkân geçtiğimiz hafta çöktü." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)