Kassam mücahidinden kararlılık mesajı: AZİZ MİLLETİMİZ TEK ÇARENİN DİRENİŞ OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR

Kassam Tugayları'nın, işgal rejimine yönelik yaptıkları operasyona ait yayınlanan yeni görüntülerde konuşan bir mücahidin kararlılık mesajları dikkat çekti. Kassam mücahidi, "Kassam Tugayları ölmeyecek bir fikirdir. Aziz milletimiz, yaşanan trajedinin nedeninin işgal olduğunu çok iyi biliyor. Bu işgalin çaresi de direniştir.” dedi.

Ekleme: 16.02.2024 04:01:44 / Güncelleme: 16.02.2024 04:02:01 / manşetler
Destek için 

Kasam Tugayları, Aksa Tufanı harekatı kapsamında başta Han Yunus şehri olmak üzere Gazze'deki savaş cephelerinde işgalcilerle çatışmalarına devam ediyor. Kassam Tugayları, önceki gün içinde Han Yunus şehrinde işgal askerleri ve araçlarını hedef aldıkları görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, mücahitlerin bir tünelden çıkarak işgal askerleriyle çatışmaları ve bir tünele giren işgal askerlerine karşı bubi tuzağının patlatılması anları de yer aldı. Görüntülerde dikkat çeken bir diğer şey ise bir Kassam mücahidinin savaş hatlarında verdiği kararlılık mesajları oldu. Kassam mücahidi, şu ifadelerle dikkat çekti:

"Kassam Tugayları ölmeyecek bir fikirdir. Aziz milletimiz, yaşanan trajedinin nedeninin işgal olduğunu çok iyi biliyor. Bu işgalin çaresi de direniştir. HAMAS, bu toprakların ve bu halkın gönlündendir ve şehit olanlar da bizim evlatlarımız, çocuklarımız ve ailelerimizdir. İşgal ordusu yenilecek ve savaşın sonunda bir serap yaşadığını anlayacaktır. Bu topraklar adamlarını, kimin savaştığını ve onu savunanları iyi biliyor. Eğer işgal, HAMAS'ı bitirebileceğine inanıyorsa bir yanılgı içindedir. İşgal, savaş kabiliyetlerimizi ortadan kaldıramaz aksine onların mekanizmalarını parçalayıp havaya uçuranlar biziz." 

İşgal rejimi NASIR HASTANESİNİ "KIŞLAYA" ÇEVİRİYOR

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesine baskın düzenleyerek hastaneyi "kışlaya çevirmeye" başladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgal ordusunun Nasır Hastanesinin güney duvarını yıkarak baskın düzenlediği aktarıldı. İşgal güçlerinin hastaneyi "kışlaya çevirmeye başladığı" ifade edilen açıklamada, askerlerin hastanedeki ambulans merkezi ve yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırını hedef aldığı ve buldozerlerle hastane yerleşkesindeki toplu mezarları yerle bir ettiği kaydedildi. İşgal askerlerinin, hastaneden ayrılamayan yerinden edilmiş Filistinlileri ve sağlık ekiplerinin ailelerini, bombalama ve tehditlerle hastaneden zorla ayrılmaya zorladığı ifade edilen açıklamada, işgal güçlerinin hastane yönetiminden yoğun bakımdakiler, solunum hastaları ve kuvözdeki bebekler de dahil tüm hastaları tek bir binaya toplamasını istediği belirtildi.

HASTANENİN BOŞALTILMASI İÇİN "SABAHA KADAR MÜHLET"

Görgü tanıkları da AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Nasır Hastanesinin avlusuna baskın düzenleyip, hastaneye ateş açtığını söyledi. İşgal güçleri, dün gece saatlerinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin hastaneyi boşaltması için saat 07.00'a kadar mühlet vermişti. İşgal rejimi, önceki gün silah zoruyla hastaneye sığınan çok sayıda yerinden edilmiş Filistinliyi zorla tahliye ederek Refah'a gitmeye zorlamış, aralarında sağlık personeli ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi de alıkoymuştu.

Hastanede bulunanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgal ordusuna ait bir askeri buldozerin önceki gün hastaneden çıkanları engellediğini, geri dönmek zorunda kalan kişilerin hastanede kuşatma altında kaldığını söylemişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, daha önce yaptığı açıklamada hastanede 1500 yerinden edilmiş Filistinli, 190 sağlık personeli ve onların ailelerinden 299 kişinin bulunduğunu duyurmuştu.

Kudra, hastanede 273 hareket edemeyen hasta ve onların 327 refakatçisi ile yoğun bakımda 18, küvezde 3 bebek ve 35 diyaliz hastasının da bulunduğunun altını çizmişti. İşgal ordusu, çarşamba günü, iki haftayı aşkın süredir kuşatma altında tuttuğu yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Han Yunus'taki Nasır Hastanesini boşaltmasını istemişti.  

Etiketler: