Türkiye'ye geri dönüyor! Yusuf Yazıcı ile her konuda anlaşıldı

Kariyerini Fransa Ligue 1 ekibi Lille'de sürdüren ve sözleşmesi sezon sonunda sona erecek milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın, Galatasaray ile anlaştığı iddia edildi.

Ekleme: 14.02.2024 11:45:26 / Güncelleme: 14.02.2024 11:45:26 / Spor
Destek için 

Lille'de bu sezon formuyla dikkat çeken milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Fransız takımındaki sözleşmesinin bitimine aylar kala menajerini değiştirerek, menajer Pini Zahavi'nin Gol International şirketiyle sözleşme imzalamıştı.

Bu sezon Lille formasıyla şu ana kadar 30 maça çıkan 27 yaşındaki yıldız futbolcu, 10 gol ve 3 asistlik performansıyla yeniden birçok kulübün transfer listesine girmiş durumda. Özellikle Avrupa kulüpleri milli futblocuyu kadrosuna katmak istiyor.

Süper Lig'e dönecek iddiası

Öte yandan Yusuf Yazıcı hakkında flaş bir iddia geldi. Yıldız oyuncunun sezon sonunda Galatasaray'a imza atacağı belirtildi.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; ara transfer döneminin son günlerinde Fransa'ya giden Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Yusuf Yazıcı'nın menajeriyle bir araya geldi. Timur, milli futbolcu ile sezon sonu için el sıkıştı.

30 Haziran'da Lille ile mukavelesi bitecek olan Yusuf da Timur'un teklifini kabul etti ve söz verdi.

Cimbom, başarılı 10 numarayı daha önce de kadrosuna katmak istemişti.

Sözleşmesindeki madde transferi engellemişti

Haberde, sarı kırmızılıların başarılı 10 numarayı daha önce de kadrosuna katmak istediği ancak transferin Yusuf'un sözleşmesindeki "Lille'den ayrılması halinde Trabzonspor'dan başka Türk takımına gidemez" maddesi nedeniyle transfer gerçekleşmediği kaydedildi.

Engel ortadan kalkıyor

27 yaşındaki yıldızın, Fransız kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda biteceği için "Trabzonspor'dan başka Türk takımına gidemez" maddesinin geçerliliği kalmayacak. Böylelikle Yusuf Yazıcı'nın Galatasaray'a transferinin önündeki engel kalkacak.

Rekor bonservis ücretiyle transfer oldu

Altyapısından yetiştiği Trabzonspor'dan 2019'da 18.5 milyon Euro gibi rekor bonservis bedeli karşılığında transfer olduğu Lille'de Fransa şampiyonluğu yaşayan Yusuf Yazıcı, kırmızı beyazlı ekipte 123 maçta 27 gol 14 asistlik performans sergiledi. Milli futbolcu geçtiğimiz sezonu eski takımı Trabzonspor'da kiralık olarak geçirmiş ancak beklentilerin altında kalmıştı. 27 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro.

Etiketler: