Kuveyt ve Katar dünyaya seslendi: "Harekete geçin"

Kuveyt ve Katar, Siyonist rejimin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Ekleme: 10.02.2024 19:38:53 / Güncelleme: 10.02.2024 19:48:18 / Dünya
Destek için 

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Siyonist rejimin, sivilleri tehcir ettikten sonra Refah'a saldırma planından büyük endişe duyulduğu ifade edildi.

Kuveyt'in, Filistin halkına yönelik saldırılar ve zorla göç ettirme planlarına karşı olduğu söylenen açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Filistin halkının korunması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İşgal rejiminin uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka yönelik mükerrer ihlallerine dur denmesi için uluslararası hesap verebilirlik mekanizmalarının harekete geçirilmesi istendi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise olası kara saldırısının, yüz binlerce kişinin son sığınağı olan Refah'ta insani bir felakete yol açacağı uyarısı yapıldı.

Filistin halkının tehcir edilmesinin ve Refah'a yönelik saldırı tehditlerinin kınandığı açıklamada, BMGK'ya, Siyonist işgalcilerin Refah'ta soykırım işlemesinin önüne geçmek için harekete geçme çağrısında bulunuldu.