İletişim Başkanı Altun: Filistin'in egemenlik ve özgürlük özlemleri öldürülemez

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "israilin Filistin'in Gazze'deki kültürel mirasını ve anıtlarını yok etmesine rağmen israilli liderler, Filistin'in egemenlik ve özgürlük özlemlerini öldüremeyeceklerini bilmelidir."

Ekleme: 09.02.2024 16:09:30 / Güncelleme: 09.02.2024 16:13:32 / Güncel
Destek için 

Altun, sosyal medya hesabından işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına yönelik İngilizce bir paylaşımda bulundu.

İşgalci "israilin, Gazze'deki Filistin mirasını silerek kültürel soykırım yürüterek savaş suçlarını artırdığına" dikkat çeken Altun, arşivler, kütüphaneler, müzeler ve camilerin bir halkın milli hafızanın en masum ve değerli varlıkları arasında yer aldığını bildirdi.

Bunları yok etmek barbarlıktan başka bir şey olmadığını vurgulayan Altun, "israil yönetimi, Filistinli sivilleri Gazze'den sürme niyetini açıkça ifade etti. Soykırımcı söylemleri ve savaş uygulamaları Filistin kimliğine ve kültürüne yöneliktir. Bu, vicdan sahibi hiç kimse için, özellikle de Batılı entelektüel topluluk için kesinlikle kabul edilemez olarak görülmelidir." dedi.

Altun, şunları kaydetti:

"israilin Gazze'deki Filistin kültürel mirasını ve anıtlarını yok etmesine rağmen israilli liderler, Filistin'in egemenlik ve özgürlük özlemlerini öldüremeyeceklerini bilmelidir. İşgaller, katliamlar, soykırım eylemleri işgal altındaki bu insanların ruhunu parçalayamaz. Bu, 1967'den beri defalarca kanıtlanmıştır.

Uluslararası topluma, israilin Filistin'de daha fazla yıkıma neden olmasını engellemek için sert adımlar atması çağrısını sürdürüyoruz. Tüm tarafları insani yardım erişimini kolaylaştırmaya ve müzakere masasına dönmeye çağırıyoruz. Filistin'in egemenliği tanınmalı ve tesis edilmelidir. Bu tek geçerli ve kalıcı çözümdür." (İLKHA)