Çiftçiler, traktörleriyle yarın Roma'da protesto yapma hazırlığında!

İtalya'da bir süredir Avrupa Birliğinin (AB) tarım politikaları ve artan fiyatları protesto eden çiftçilerin yarın başkent Roma'da gösteri yapması bekleniyor.

Ekleme: 08.02.2024 20:49:48 / Güncelleme: 08.02.2024 20:49:48 / Dünya
Destek için 

İtalyan basınındaki haberlere göre, başkentteki protestolarına ilişkin çiftçilerin, Roma Emniyeti ile günlerdir sürdürdüğü görüşmeler sonucunda 10 traktörün kente polislerin eşliğinde girişine izin çıktı.

Bu kapsamda yarın başkentin San Giovanni Meydanı'nda 10 traktör ve 1500 kadar çiftçi, protesto gösterisi yapacak.

Gösteriye izin çıkmasına karşın bazı çiftçi temsilcileri de Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida ile görüşmek istediklerini, bu taleplerinin cumartesi günü öğlen saatlerine kadar gerçekleşmemesi halinde başkente traktörleriyle girmekte özgür olduklarını dile getirdi.

Lollobrigida ise çiftçilerle ve onların belirlediği temsilci heyetleriyle zaten görüştüğünü ancak bazı taleplerin, temsille alakası olmayan kişilerden geldiğini savundu.

Ülkenin farklı bölgelerinden traktörleriyle gelen çok sayıda çiftçinin Roma yakınlarındaki bekleyişi sürüyor.

Çiftçilerin büyük bir kısmı başkente girmek için beklerken, bir grup da ülkenin en eski müzik festivali olan Sanremo Müzik Festivali'nde sahneye çıkarak seslerini duyurmak istiyor. Bir grup çiftçinin, ülkenin kuzeybatısındaki Sanremo’ya giderek, festival yönetimiyle görüşmeler yaptığı da basına yansıdı.

Sanremo'daki sahneden protestolarına dair duyurularının okunmasına izin verilmemesi halinde çiftçiler, kente traktörleriyle gireceği tehdidinde bulundu ve taraflar görüşmeler neticesinde de söz konusu duyurularının yarın akşam festival sunucusu "Amadeus" tarafından okunması üzerinde anlaştı.

Etiketler: