Hindistan'ın Maldivler planı

Hindistan, Maldivler'in 10 Mart'a kadar ülkeden ayrılacağını açıkladığı ilk Hint asker grubunun yerine sivil personel görevlendirmeyi planladıklarını bildirdi.

Ekleme: 08.02.2024 20:19:33 / Güncelleme: 08.02.2024 20:19:33 / Dünya
Destek için 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, Maldivler'in ülkeden ayrılmasını talep ettiği Hint askerlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Jaiswal, Maldivler'de Hint askeri personel yerine "yetkin Hint teknik personel" görevlendirilmesinin planlandığını kaydetti.

Maldivler'de yerel yetkililer, ülkede bulunan 88 Hint askeri personelin 15 Mart'a kadar ülkeden çekilmesini istemişti.

Devlet Başkanı Muhammed Muizzu, Maldivler'in hiçbir ülkenin arka bahçesi olmadığını belirterek, "Biz, bağımsız ve egemen bir devletiz." açıklamasında bulunmuştu.

Seçim kampanyasında ülkenin dış politikasında Hindistan ile ilişkilere öncelik veren geleneksel tutumuna son vereceğini duyuran Muizzu, göreve başladıktan kısa süre sonra Hint askeri personeli ve varlıklarının ülkeden çekilmesi talimatı vermişti.

Muhalefetin eleştirilerinin hedefinde olan Hint askerlerinin ilk grubunun 10 Mart'a kadar gönderileceğini ifade eden Muizzu, kalan askeri personelin de 10 Mayıs'a kadar Maldivler'den ayrılacağını belirtmişti.