Battalgazi Belediye Başkanı Güder depremzedelerle bir araya geldi

Asrın felaketinin yıldönümünde, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Bağcılar Konteyner Kent’te vatandaşlarla bir araya geldi.

Ekleme: 07.02.2024 14:35:04 / Güncelleme: 07.02.2024 14:36:57 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Konteyner kentte düzenlenen anma etkinliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit ve Miraç Kandili dolayısıyla Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından yemek ikramı yapıldı.

6 Şubat'ta depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit ve Miraç Kandili dolayısıyla Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, asrın felaketi sonrasında Battalgazi Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ olarak ilan edilen Bağcılar Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

Zor günleri asrın dayanışmasıyla atlattıklarını ifade eden Güder, "Bugün 6 Şubat 2023 depremlerinin yıldönümü. O gün belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar, o zor anlarımızda hep yanımızda oldular. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde yüzümüzün akıyla o günleri atlatmış olduk. Temennimiz şudur ki; Rabbim bir daha o günleri göstermesin. Bağcılar Belediyesi ile, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, teşkilatımızın direktifleri doğrultusunda kardeş belediye olarak ilan edildik. Abdullah Bey’i o vakitte tanımış olduk. Hakikaten kıymetli bir kardeşimiz. O deprem anından itibaren gerek kendisi olsun, gerek ilçe başkanımız olsun, başkan yardımcılarımız 6 ayın üzerinde bir zaman zarfında hep yanımızda oldular, bizleri yalnız bırakmadılar. O gün çadırdan sonra konteynere ihtiyacımız vardı. Battalgazi bölgesinde Bağcılar Belediyesi, Abdullah Bey, konteynerler ve diğer masraflarda bize destek oldu. Burada 500’ün üzerinde vatandaşımızı o günkü koşullarda konteynerlere taşımış olduk. Tabii şu anda yine burada kışı yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamsal, acil ihtiyaçlarını hep beraberce gidermiş olduk." dedi. (İLKHA)