Bakan Fidan: Bingazi Başkonsolosluğumuzu tekrar açacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bingazi Başkonsolosluğumuzu tekrar açma kararı aldık, yakın zamanda açacağız." dedi.

Ekleme: 06.02.2024 20:40:04 / Güncelleme: 06.02.2024 20:42:06 / Dünya
Destek için 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta'nın başkenti Valetta'da mevkidaşı Ian Borg ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Malta ziyaretlerinin ardından Libya'ya gideceğini belirten Fidan, Trablus'ta Milli Birlik Hükümeti Başbakanı ve Yüksek Devlet Konseyi Heyeti ile Devlet Başkanlığıyla bir araya geleceğini ifade etti.

Türkiye'nin Libya'da herhangi bir çatışmanın tekrar doğu ve batı arasında veya güneyin de dahil olduğu bir şekilde başlamasını istemediğini belirten Fidan, Libya'nın, sorunlarını diyalogla çözmesini istediklerini ifade etti.

Libya'da doğu ve batı arasındaki şu andaki mevcut cari bölünmüşlüğün kalıcı hale gelmesini de görmek istemediklerini söyleyen Fidan, "Belli bir süreç içerisinde ve diyalog yoluyla bu bölünmüşlüğün bütün tarafların razı olacağı şekilde barışçıl bir yönle ve yöntemle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu yoldaki çalışmalarımız devam ediyor. Doğu tarafıyla da biliyorsunuz Türkiye'nin ilişkileri giderek ilerliyor. Bu noktada oradaki aktörlerle de çalışmalarımız devam ediyor. Bingazi'deki Başkonsolosluğumuzu tekrar açma kararı aldık, onu yakın zamanda açacağız. Şirketlerimiz tekrar çalışmaya başladı." diye konuştu.

Bakan Fidan, Malta temasları kapsamında ayrıca Marsa'daki Malta Türk Şehitliği'ni ziyaret etti, ardından Valetta'da Malta Başbakanı Robert Abela ve Malta Cumhurbaşkanı George Vella ile bir araya geldi. (İLKHA)