Minik çocuklar kütüphaneyle buluştu

Bitlis İl Halk Kütüphanesine getirilen minik çocuklara kitap sevgisi ve okumanın önemi anlatıldı.

Ekleme: 19.04.2017 13:20:00 / Güncelleme: 19.04.2017 13:20:00 / Kültür & Sanat / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis İl Halk Kütüphanesine getirilen okul öncesi minik çocuklara, kütüphanenin tanıtımı yapılırken, kitap sevgisi ve okumanın önemi anlatıldı.

Öğretmenlerinin eşliğinde kütüphanenin çocuk bölümünü gezen miniklere, farklı resimlerin bulunduğu kataloglar gösterildi.

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı tiyatro gösteriminin ardından çocuklar, kütüphanede bulunan kitapları karıştırarak eğlendiler.

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, çocukları küçük yaştan itibaren kütüphane ve kitaplarla buluşturmak istediklerini belirterek, "Bugün okul öncesi çocukları kütüphanemizle buluşturduk. Kütüphanenin onların akıllarında kalması, anne ve babalarıyla kütüphaneye gelmelerine vesile olmaya çalıştık. Yüzlerindeki mutluluk bizler için her şeye değerdi. Bunu da başardığımıza inanıyoruz." dedi.

Bu tür etkinlikleri düzenli bir şekilde devam ettirmeye çalışacaklarını dile getiren Yücel, şunları söyledi: "Elimizden geldiğince bu tür etkinliklerimizi düzenli yapmaya çalışacağız. Bu çalışmalarla kütüphane ve kitap sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Böylece kütüphanemize gelen insan sayısının artacağını ümit ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah periyodik olarak okul öncesi tüm çocukları haftanın belirli günlerinde kütüphanemize getirerek, onlara farklı masalların bulunduğu tiyatro oyunlarını sergilemeye çalışacağız. Bu çalışmalarla bir yandan çocuklara kütüphane ve kitap sevgisini verirken, bir yandan da ailelerini de kütüphaneyle buluşturmuş olacağız."

Kütüphaneyle buluşan çocuklar ise çok mutlu olduklarını belirterek, artık her zaman aileleriyle birlikte kütüphaneye geleceklerini ifade ettiler. (İLKHA)