`O`nu Oku (s.a.v), O`nu Yaşa (s.a.v)` sloganıyla yola çıktık

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan sınavla ilgili konuşan Marmara Koordinatörü, Hz. Muhammed`in hayatını sınavla halka götüreceklerini söyledi.

Ekleme: 03.01.2017 12:05:00 / Güncelleme: 03.01.2017 12:05:00 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O`nu (sav) Oku, O`nu (sav) Yaşa" sloganıyla 29 Ocak 2017 tarihinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'yla ilgili açıklamalarda bulunan Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Hz. Muhammed'in hayatını konu alan sınavlarla halka gideceklerini belirtti.

Siyer Sınavı kayıtları esansında İstanbul halkının yoğun teveccühleriyle karşılaştıklarını belirten Kurtaran, düzenlenecek Siyer Sınavı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyer Sınavı kayıtlarının büyük bir heyecanla devam ettiğini söyleyen Kurtaran, bu yıl düzenlenecek olan sınavı 4 kategoride yapılacağını belirtti. Kurtaran, "Siyer Sınavı başvurularına öğrenciler daha fazla ilgi gösteriyor. Sınav çalışmalarımız büyük bir heyecanla devam ediyor. Gecen sene oranla bu sene kayıtlarda yoğun bir katılım gözlemlenmektedir. Yaklaşık 6 yıldır yapmış olduğumuz Siyer Sınavı'na bu sene bir kategori artırarak 4 kategoriye çıkardık. Bu sınav ailemizin sınavı olacak. Çoluk, çocuk, anne, baba ve toplumdaki tüm kesim kardeşlerimizin bu sınava girmeleri için büyük bir gayret sarf ediyoruz." dedi.

'O'nu (sav) Oku, O'nu (sav) Yaşa' sloganıyla yola çıktık

Düzenledikleri Siyer Sınavı'nın amacın Hz Muhammed'in sünnetini toplum içinde yaygınlaştırmak olduğunu belirten Kurtaran, “Siyer Sınavı'nın son başvuru tarihi 14 Ocak olacaktır. İnşallah 29 Ocak'ta da Siyer Sınavı'mızı gerçekleştireceğiz. 'O'nu (sav) Oku, O'nu (sav) Yaşa' sloganıyla yola çıktık. Bugün toplum gerçekten de Resülullah (s.a.v) hayatına, sünnetine çok muhtaçtır. Biz özelikle Resüllullah sünnetini toplum içinde yaygınlaşması için bu tür yarışmalar ve sınavlar yapıyoruz. Bununla beraber, toplumunun Hz Muhammed'e olan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Çünkü bugün toplum eğer burhanlar içerisindeyse ve karanlıklar içerisinde bocalıyorsa bunun sebebi Kur`an-ı Kerim'den ve peygamberin sünnetinden uzak olmalarından kaynaklanıyor. Siyer Sınavı'mızın en büyük amacı, Peygamber Efendimizi anlamak, onu anlatmak ve onun hayatını kendi hayatımıza geçirmektir. Biz bununla beraber, inşallah bu sınavımızı en güzel şekilde gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

"İstanbul`da 40 ayrı bölgede Siyer Sınavı çalışmalarını devam ediyor"

Sınav ile ilgili bilgi veren Kurtaran, "Yaklaşık İstanbul`da 40 ayrı bölgede Siyer Sınavı çalışmalarını devam ediyor. Temsilcilerimiz halkımıza giderek bu sınavı anlatıyorlar. Onlarda kitap temin noktalarından kitaplarını temin ederek okuyorlar. Bu sene dediğimiz gibi diğer senelerden farklı olarak 4 kategoriye çıkardık sınavımızı. İlkokuldan itibaren lise ve daha sonrası yetişkinler için üniversite ve 18 yaşından büyükler için kategori koyduk. Sınavımıza biz 28 Umre ödülü ve 1001 çeşit ödüler koyduk.  Bu konuda da inşallah halkımız büyük bir teveccüh gösteriyor. Bizde onların bu teveccühüne karşılık vermek için gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Hz. Muhammed'in hayatını bu siyer sınavlarıyla halkımıza götüreceğiz"

Bu yılki Siyer Sınavı'ndan yüzbinlerce katılım beklediklerini ifade eden Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kulandı: "Marmara Koordinatörlüğü olarak çevre ilerde büyük bir heyecanla bu başvurular devam ediyor. Geçen sene yaklaşık yüz bin katılım oluştu. İnşallah bu sene yüzbinlerce katılım olacak. Hz. Muhammed'in hayatını bu siyer sınavlarıyla halkımıza götüreceğiz. Halkımızda inşallah anlayacak ve Resülullah'ın sünnetine tabi olacaktır." (Ahmet karakaş-İLKHA)