Duvar Gürültüyle Yerle Bir Oldu
Olay, Derince ilçesi Cavit Sokak’ta bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. Temel kazısı işlemleri devam ederken, alanı destekleyen istinat duvarının bir bölümü dayanamayarak çöktü. Yıkılan duvarın parçaları, hemen bitişikte yer alan iki katlı bir yapıya çarparak binada hasar oluşmasına neden oldu.

Ekipler Bölgeyi Güvenlik Çemberine Aldı
Çökme sesini duyan çevre sakinlerinin ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve zabıta ekipleri hızla ulaştı. Yapılan ilk incelemelerde şans eseri herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı belirlendi. Ancak sarsıntı ve hasar nedeniyle çökme riski taşıyan 2 bina, ekiplerce tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Ev Sahibi Ali Ekici: "Büyük Bir Gürültü Duyduk"
Evi zarar gören bina sakinlerinden Ali Ekici, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Olay anında eşiyle birlikte evde oturduklarını belirten Ekici, dışarıdan gelen şiddetli bir gürültüyle irkildiklerini söyledi. Dışarı çıkıp durumu kontrol ettiğinde komşu inşaatın istinat duvarının kendi konutuna zarar verdiğini gören Ekici, güvenlik gerekçesiyle eşini de yanına alarak geçici süreliğine çocuklarının yanına yerleştiklerini ifade etti.



