İnternet izleme kuruluşu Netblocks, Kızıldeniz'deki deniz altı kablo kesintileri nedeniyle başta Hindistan ve Pakistan olmak üzere birçok ülkede internet bağlantısında sorunlar yaşandığını bildirdi.
Netblocks'a göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Etisalat ve Du ağlarında da benzer kesintiler gözlemlendi. Arızaya tam olarak neyin ya da kimin sebep olduğu henüz netlik kazanmazken, Suudi Arabistan'ın Cidde kenti yakınlarında bulunan kablo sistemlerinin etkilendiği belirtildi.
Microsoft, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Microsoft Azure kullanıcılarının, Kızıldeniz'de meydana gelen birden fazla deniz altı fiber kablo kesintisi nedeniyle artan gecikmeler yaşayabileceğini duyurdu. Şirket, kullanıcıların, Orta Doğu üzerinden yönlendirilen trafik rotalarında hizmet kesintileri ile karşılaşabileceğini belirtti.
Dünyanın en büyük ikinci bulut hizmeti sağlayıcısı olan Azure (Amazon’un AWS hizmetinden sonra), bu kesintiler sonrasında trafiği alternatif ağ yollarına yönlendirdiğini ve şu anda bağlantının tamamen kesilmediğini açıkladı.
Microsoft, “Orta Doğu üzerinden geçen bazı trafiklerde daha yüksek gecikme bekliyoruz. Orta Doğu’dan geçmeyen ağ trafiği ise bu durumdan etkilenmiyor,” ifadelerini kullandı.




