Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan son değerlendirme raporuna göre, yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklenirken, hava sıcaklıklarında radikal bir düşüş yaşanacak.
10 derece birden düşecek
Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının, rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte batı kesimlerde 6 ila 10 derece arasında azalacağı öngörülüyor. Özellikle akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde yağışın karla karışık yağmura döneceği uyarısı yapıldı.
10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI
Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri için çığ tehlikesine işaret eden yetkililer, Burdur, Isparta ve Antalya'ya gök gürültülü kuvvetli sağanak beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı verdi.
Amasya, Çorum, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illeri ise hem yağmur hem de kar yağışının etkili olacağı gerekçesiyle sarı kodlu uyarı listesine alındı.
Öte yandan, sosyal medya platformu üzerinden hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hava Forum hesabı, İstanbul'daki son duruma dikkat çekti. İstanbulluları soğuk havaya karşı uyaran platform, şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili İstanbullular, Poyraz 4 gün bizimle olacak. Özellikle pazar günü üflemesini bir kademe daha artıracak. Üfledikçe bizler üşüyeceğiz. O üfledikçe havamız temizlenecek, ferah bir moda geçeceğiz. Sıcaklık gündüz bile 10 derecelerde olacak. Kalın giyinelim."





