İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Umman’da gerçekleştirdiği üst düzey görüşmelerin ardından tekrar Pakistan’a döndü.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan, Umman ve Rusya’yı kapsayan turunun ilk durağı için İslamabad’a gitmiş ardından Umman’ı ziyaret etmişti.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’nin Pakistan ziyaretinin önceki görüşmelerin devamı niteliği taşıdığını belirtti.
İran basını: Pakistan'a dönüşün nükleer müzakerelerle ilgisi yok
İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Arakçi’nin Pakistan'da kısa bir süre kalıp ardından Rusya'ya gideceğini duyurdu.
Pakistan’daki görüşmelerde, İran’ın savaşın sona erdirilmesine ilişkin koşulları, Hürmüz Boğazı’nda yeni yasal rejimin uygulanması, deniz ablukasının kaldırılması ve savaş tazminatı talebi gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.




