• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Suriye`ye barış silahların susması ile gelir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Hür Dava Partisi, (HÜDA PAR) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin ve Hür Dava Partisi Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Vural, Türkiye`de bulunan Suriye Mustakbel Partisi (Syrian Future Movemen) Başkanı Zaher İhssan Badaraany bir araya geldi. Yapılan görüşmede Suriye`de devam eden savaş ve çözüm yolları masaya yatırıldı.

Badaraany, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Suriye`de devrimin barışçıl gösterilerle sürdürülmesi gerekirken oraya silahın sokulmasının bir hata olduğunu dile getirdi.

Her şeye rağmen şu anda kendilerinin Suriye`de şehit düşmüş Müslümanların ailelerine sahip çıkmak için uğraştıklarını belirten Badaraany, siyasi yollarla Suriye sorununa çözüm ve destek aradıklarını, Suriye muhalefeti içinde yer almayışlarının sebebinin de Batı`nın güdümünde hareket etmelerinden dolayı olduğunu söyledi.
Bölgesel hesapların Suriye`yi bir kuş kafesine dönüştürdüğünü ve cihat adı altında bu kafese sokulanların Esed ile birbirlerine kırdırıldığını ifade etti.

Hür Dava Partisi`nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin de, bu savaşın bir kördöğüşüne dönüştüğünü ve gittikçe çok taraflı bir çatışmaya dönüştüğünü ifade etti.

Şahin, yapılması gerekenin, Suriye`de bir an önce kanın durması için çalışılması olduğunu belirterek Suriye`ye barışın gelmesi zor olsa da bunun ABD, BM, NATO ve Avrupa Birliğinin müdahalesi ile olamayacağını ancak Türkiye ve İran`ın Esed`siz bir formül üzerine anlaşması ile olabileceğini söyledi. (Şükrü Gündüz / İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir