• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
VAN - Özel bir işletmenin açılış töreninde bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yatırımcıların yanında olduklarını söyledi.


Van'da yaşanan deprem afetinin üzerinden henüz 2 yıl geçmeden devletin yapması gereken işlerin büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Doğan, "Bu bölgenin yatırımcılar için cazibe merkezi olması için gösterdiği gayretlere şahit oluyoruz." dedi.


Dünya ekonomisine makro bir bakışla bakıldığında, Dünya'nın doğusundaki büyük üretim merkezleri ile Dünya'nın batısındaki büyük tüketim merkezleri arasındaki ekonomik ilişkilerden müteşekkir olması sebebi ile Van son derece stratejik konumda olduğunu söyleyen Vali Doğan, "Biz bu üretim ilişkilerini kendi lehimize çevirebilecek özel avantajlara da sahibiz. Bu önemi Devlet'in ön gördüğü 6'ncı bölge teşvikleri ile birlikte geliştirerek hayatın normalleşmesi için, hayatımızda ekonomiyi birinci sıraya oturtmalıyız. Bütün ideolojik tartışmaları bir kenara bırakarak vatandaşımızın cebine girenlerin ve onun hayatının akışının daha iyi temin edecek çalışmaların ne olması gerektiğini çok yakından takip etmeliyiz, bu anlamda da değer üreten herkesinde yanında olmalıyız." şeklinde konuştu.


Vali Doğan, Van'a yaptığı yatırımlara bir yenisini ekleyen Vanlı İşadamı Ali Çiçeksay'a teşekkür ederek, yeni açılan işyerinin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Açılış kurdelesini kestikten sonra işyerini gezen Vali Doğan, daha sonra buradan ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)