• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Heniyye`den Mısır’a Çağrı: Bu Felaketi Önleyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Mısır yönetiminden kuşatma altındaki Gazze’deki Filistinlilerin durumunu göz önünde bulundurmasını ve şu anda sınırda mahsur alan beş bine yakın insanın geçiş yapması için Rafah Sınır Kapısı`nı açmasını istedi.

Filistin Hükümeti İçişleri Bakan Yardımcısı Kamil Ebu Madi, dün (29 Eylül Pazar) öğleden sonra Gazze’de Sınır Kapıları İdaresi müdürü Mahir Ebu Subha ile birlikte yaptığı basın toplantısında kapının bütün yolcuların çıkış yapması için açılmasını istedi ve Mısır tarafının bilgisayarları sadece çıkışlara göre düzenlemelerini de garipsediklerini söyledi.

Çıkışların büyük ölçüde önlenmesinin Gazze’deki yolcuların sıkıntılarını artırdığına dikkat çeken Ebu Madi, bu ay içinde Mısır’ın sadece altı gün kapıyı açtığını kaydetti.

Rafah Sınır Kapısı`nın kapatılmasına devam edilmesinin Gazze’deki insanların sıkıntılarını artıracağına dikkat çeken Ebu Madi, şu an itibariyle kapıda acilen çıkması gereken 4500 hasta, öğrenci ve başka ülkelerde ikamet eden insanın mahsur kaldığını ifade etti.

Ebu Madi yaptığı açıklamanın devamında Mısır’ın sadece üç otobüsün çıkış yapmasına izin verdiğini ve bu şekilde bir uygulamanın mahsur kalan binlerce kişinin derdine çare olamayacağını söyledi.

filistinhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir