• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
Katile sahip çıktı, ülke ayağa kalktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yabancı karşıtı İsveç Demokrat (Sverigedemokraten) Partisinden Varberg Belediye Meclisi üyesi olan Erik Hellsborn`in kişisel blogunda, "Norveç`teki 76 kişinin ölüm sebebi, çok kültürlülüğün getirdiği problemler ile Norveç hükümetinin sorumsuzca Müslümanları ülkeye doldurması" diye yazması İsveç`i ayağa kaldırdı.

Erik Hellsborn`un 76 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik`e sahip çıkan yazısından sonra en sert tepkiyi yabancı karşıtı İsveç Demokrat Parti`nin Genel Başkanı Jimmie Åkesson verdi. "Erik Hellsborn`un yazdıkları kendi düşünceleri, kesinlikle partimizin görüşlerini yansıtmıyor" diyen Jimmie Akesson, Erik Hellsborn`u partiden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini belirtti.

Belediye meclis üyeliğinin dışında Göteborg Göçmen mahkemesinde de jüri üyesi olan Erik Hellsborn`un bu görevine son verildi. Olayla ilgili bir açıklama yapan Göteborg Göçmen Mahkemesi İdare Hukuku Başkanı Margareta Aberg, "Göçmenler hakkında bu kadar olumsuz düşünen birinin jüri üyesi olarak sağlıklı karar veremeyeceğini göz önüne alarak işine son verdik" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir