• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Yetimler için dev organizasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Yetim, muhtaç ve fakirler yararına başta Türkiye, Kenya, Somali, Mısır, Etiyopya Somali ve Arakan olmak üzere Dünya'nın çeşitli ülkelerinde yardım faaliyetlerinde bulunan Almanya merkezli Avrupa Yetim-Der, gelirlerinin tamamının başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kullanılacağı Konser etkinliklerinin ilkini Cuma akşamı İsviçre'nin Basel şehrinde gerçekleştirmişti. Özlem ajans sanatçılarından Bilal ve Selami'nin yanı sıra Rehber TV program yapımcılarından Abdulvahap Kaplan'ında Türkiye'den davetli olarak katıldıkları etkinliklere Avrupa Kıtası genelinden yoğun katılımlar oluyor. Bu Konserler dizisinin ikincisi Almanya'nın Wiesbaden şehri yakınlarında düzenlenirken programa Özlem ajans sanatçılarından Bilal, Selami Güneş, Vuslat ilahi grubu üyesi Murat Yaman ve M.Edip Aksoy, Vahdet İlahi Grubu'ndan Samet Okutan ila ekip arkadaşları ve Susa İlahi Grubu da katıldı.

Yeni bestelenen eserler ilk kez seslendirildi
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle programın başlamasının ardından, Avrupa'da faaliyet gösteren hayır kurumları ve yine Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için özel bestelenen eser Bilal tarafından okundu. Bilal'in ardından Selami Güneş ve Murat Yaman sahne aldı. Daha sonra Bilal, Selami Güneş ve Murat Yaman üçlüsü düet yaparak birbirinden güzel eserler seslendirdirmeye devam etti. Üçlü'nün ardından Bilal, Mısır'da yapılan askeri darbe sonucu Rabiatül Adeviye meydanında askeri cuntanın saldırıları sonucu şehit düşenler için yeni bestelenen eseri okudu.

"Yardım için imkan olur nefis istemez, imkan olmaz gönül arzular"
Umut Kapısı programının sunucu ve yapımcılığını üstlenen Adulvahap Kaplan programda kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Program başlamadan önce bir bayan ile kısa bir konuşma gerçekleştirdiğini belirten Kaplan, "Bu gün burda karşılaştığım bir bacımız, Elinizdeki imkanlar dahilinde değil, bazen imkan çok olur nefis müsaade etmez, bazen de imkan olmaz gönül ister. Bizler, gücümüzün elverdiğinin en iyi şekliyle yetim ve muhtaçlara yardımda bulunulmalıyız." dedi.

Duygulandıran anı
Türkiye'de gerçekleştirdikleri program çekimleri esnasında ziyaret ettikleri muhtaçların yaşamış oldukları mağduriyetlere değinen Kaplan, program çekimi için Mardin Kızıltepe ilçesinde ziyarete gittikleri mağdur ve muhtaç durumda olan yetim annesi bir bayanın içinde bulunduğu durumu kısa olarak anlattı. Söz konusu bayanın, "Buradaki yardım kuruluşları bizlere ulaşmadan 1 gün önce elimizdeki son yiyecekte tükenmişti. Ertesi güne ihtiyacımızı karşılayacağımız bir lokma ekmeğimiz dahi kalmamıştı. Ancak Allah her şeye kadirdir ve güç yetirendir, ertesi günü kapımız çalındı ve kapıyı açtığımda ellerinde gıda kolileri ve poşetleriyle bizlere yardıma koşan hayır sahiplerini gördüm. O esnada nutkum tutulmuş ve Allah'a hamd etmekten başka bir şey düşünememiştim." dediğini aktardı.

Avrupa Yetim-Der tüm dünyada duyulacak
"Buralardan ve Türkiye'ye gönderilen yardımlar, gerçektende ihtiyaç sahibi olan çoğu yerde ise kuru ekmeği dahi zor bulabilen ailelere mağdurlara yetim ve fakirlere ulaştırılıyor." diyen Kaplan, "Avrupa Yetim-Der'in kendilerine yardımda bulunduğu aileleri de gördük ve ziyaret ettik. Kurumun yardımda bulunduğu aileler gerçek anlamda mağdur ve muhtaç durumda olan, uzun araştırmalar sonucu tespiti yapılan ailelerdir." şeklinde konuştu. Kaplan son olarak, şuan Dünya genelinde Yetim-Der'in gerçekleştirdiği yardımların, her ne kadar küçük gibi görünse de devamlılık, ihlas ve fedakarlıkla sürdürüldüğü müddetçe kısa sürede tüm Dünya'da ismini duyuran bir kurum haline geleceğini belirtti.

Yetim, Fakir ve Muhaçlara Yönelik Yardımlar Devam Edecek
Prorgrama katılanlardan Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut ise,
"Kurum olarak İmkanları çerçevesinde, sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız devam edecektir. Bu gün bizler Türkiye'de 90'ın üzerinde aileye aylık düzenli yardımda bulunuyoruz ve bu yardımlar fedakar hayırsahipleri sayesinde gerçekleşiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından tekrar sahne alan İlahi sanatçılarından Bilal, Diyarbakır Cezaevinde katledilen Cemal Uçar için bestelenen eseri seslendirdi. Okunan eserin ardından toplu şekilde Bilal, Selami Güneş, Murat Yaman, M. Edip Aksoy, Samet Okutan, Vahtet İlahi Grubu, Vuslat İlahi Grubu ve Susa İlahi Grupları sahne alarak kimi zaman duygulandıran kimi zaman ise coşkulu anlar yaşatan eserleri seslendirdiler. (Hamza Korkut/Kasım Tufan/Seyyid Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir