• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Çınar Şefkat Der saldırıları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar Şefkat Der, son günlerde Silopi, Cizre ve Diyarbakır`da HÜDA PAR, İslami STK`lar ve mütedeyyin kişilere yapılan bombalı, molotoflu saldırıları yaptığı yazılı açıklamayla lanetledi.
 
Son zamanlarda İslami kurumlara yapılan saldırılar ve PKK/BDP`lilerin saldırılar karşısındaki sessizliğine dikkat çekilen açıklamada, "PKK/BDP`nin türevleri olan bu çetelerin yaptığı saldırılara, başta BDP olmak üzere bu kesim tarafından ses çıkarılmaması, saldırıların asli failleri ve kışkırtanların bunlar olduğunu göstermektedir. Anlaşılan BDP bu çetelerin Müslüman Kürd halkına saldırarak, ortaya çıkardığı psikolojik baskıdan faydalanıp oy devşireceği hesabını yapmaktadır. Daha önceki seçimlerde de aynı metodu uygulayan bu kirli siyaset odaklarının, bu seçimlerde de aynı metodu uygulayacağı görülmektedir. Bu karanlık zihniyet, bundan sonraki politikasının, devletle barış, Müslüman Kürd halkıyla savaş olacağını, Kürd halkının İslami parti ve derneklerine yaptıkları saldırılarla göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.
 
Müslüman Kürd halkına da çağrıda bulunulan açıklamada, "Müslüman Kürd halkı, kandan beslenen bu kirli yapıyı ve zihniyeti artık tanımaları ve Kürd halkının bir daha, daha önce yaşadığı acılara düşmemesi için bunlara tavır almalı ve gençlerini bunlardan uzaklaştırmalarıdır. Aksi takdirde kanla beslenip palazlanan bu vampir zihniyet, bir daha Kürd halkını birbirine düşürüp çatıştırarak, maşaları olduğu Kemalist dayılarının düştüğü zor durumdan kurtulmaları ve ömürlerini uzatmaları için, yine Kürd halkının kanını heder edeceklerdir." denildi.
 
Devletin olaylar karşısındaki tavrının eleştirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Olayların dikkat çekici diğer önemli tarafı ise, yapılan saldırılara karşı devletin ilgili birimlerinin duyarsız kalması ve saldırıyı gerçekleştiren saldırganların bir türlü yakalanamamasıdır. Bu da devletin saldırıya uğrayanlara adeta siz kendi kendinizi koruyun anlamına gelmektedir. İslami derneklere baskınlar düzenleyip üye ve yöneticilerine gülünç gerekçelerle onlarca yıl ceza yağdıran devlet güçlerinin, sıra bomba ve molotofla saldıranlara gelince kılını kıpırdatmamasını kuşkuyla karşılıyor ve bu tavrı kınıyoruz."
 
Cizre, Silopi ve Diyarbakır`da, HÜDA PAR başta olmak üzere İslami STK ve mütedeyyin kişilere düzenlenen saldırıların bir kez daha lanetlendiği açıklamada son olarak, "Akıllarını başlarına almaya davet ediyoruz. Aksi takdirde çıkabilecek bir yangında en başta kendilerinin yanacağını bilmelerini istiyoruz." denildi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir