• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
İhvan liderlerinin sağlıklarından endişe ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Safvet Halil`in (59) gözaltındayken hayatını kaybetmesinin, teşkilata mensup diğer tutukluların sağlık durumlarıyla ilgili endişeleri artırdığı belirtildi.

İhvan`dan ismini vermek istmeyen üst düzey bir yetkili, çok sayıda teşkilat üyesinin sağlık sorunları yaşadığını ancak hastaneye sevk edilmelerine izin verilmediğini ileri sürdü.

Başkent Kahire ve Giza`da 12 kişinin kronik hastalıkları bulunduğunu belirten yetkili, tutuklulardan sadece eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Mehdi Akif`in (86) tedavi için hastaneye gönderildiğini ifade etti.

Yetkili, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve yardımcısı Hayrat eş-Şatır`ın da aralarında bulunduğu kalp ve şeker hastası birçok tutuklunun, gerekli sağlık kontrollerinden geçirilmediğini öne sürdü.

Öte yandan, iddiaları yalanlayan darbe yetkilileri, hapishane yöneticilerinin tutuklulara "uluslararası standartlar çerçevesinde en iyi tıbbi bakımı sağladığını" iddia etti.

Tutukluların sağlık kontrollerinden geçirildiğini, sağlık sorunları olanlara özel tedavi uygulandığını ve gerekli ilaçların sağlandığını aktaran yetkililer, İhvan üyeleri için de aynı sağlık prosedürünün uygulandığını ve dışarıdan ilaç getirilmesine izin verildiğini söyledi.

İhvan liderlerinden Dr. Safvet Halil, Ed-Dakheliyye iline bağlı El-Mansura şehrinde gözaltında tutulduğu polis merkezinde geçen cuma günü hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir