• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AİRB Bölge Koordinasyon Toplantısı Batman'da düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından vaiz,vaize ve Kur'an Kursu öğreticilerinin katılımıyla "Bölge Koordinasyon Toplantısı" düzenledi. İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantı Diyanet İşleri Başkanlığı Aile İrşat ve Rehberlik Dairesi Başkanı Doç.Dr. Huriye Martı'nın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç, Batman Vaizleri Erengül Oygen, Rukiye Şahin, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak İllerinde AİRB ( Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu) bürolarında görevli Müftü Yardımcıları, vaizler ve Kur'an Kursu Öğreticileri ile Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman'daki AİRB bürosunun faaliyetlerine değinerek, çalışmaların memnun edici düzeyde devam ettiğini ve Batman için daha fazla mesai harcanarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

İl Müftüsü Çağlar'dan sonra söz alan AİRB Dairesi Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı, Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarının tarihî süreç içerisindeki gelişimi, görev tanımı, amacı, vizyonu ve misyonu hakkında personeli bilgilendirdi. Martı, talep odaklı hizmetin yanı sıra arz odaklı hizmete de yönelerek proje bazlı faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğine; diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle iş birliği yapılmasının önemine değindi.

Toplantı, Batman TPAO Kristal Park'taki öğle yemeğinden sonra Bölge İllerdeki AİRB bürolarının son 2 yılda gerçekleştirdiği faaliyetlerinin genel bir değerlendirme sunumu ile son buldu. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir