• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
Irak, İran ABD Yakınlaşmasından Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İran ve ABD arasındaki yakınlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Başbakanlık resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, Irak`ın ABD ile İran`ı birbirileriyle yakınlaştırmak için uzun zamandan beri çaba sarf ettiği ifade edilerek, "İki ülkenin, aralarındaki sorunları ve gerginliği sonlandırmak amacıyla barışçıl çözümünden yana olmaları olumlu bir adım" şeklinde değerlendirildi.

Açıklamada, Maliki`nin Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurulu Toplantısı esnasında iki ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya gelmesini ve Amerikalı ile İranlı yetkililerin beyanatlarını olumlu karşıladığı, sürecin başarıya ulaşması için kendilerine verilecek rolü yerine getirmeye hazır olduğu vurgulandı.

İran ile ABD arasındaki yakınlaşmadan ötürü iki ülkenin halklarını tebrik eden Maliki, söz konusu devletler arasındaki yapıcı diyalogun bölgeye olumlu yansıyacağını kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün sürpriz şekilde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştüğünü açıklamıştı.

Obama ile Ruhani arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, 1979 yılından bu yana yaklaşık 35 yıldır üst düzeyde hiç diyaloğu olmayan iki ülke ilişkisi açısından tarihi gelişme olarak yorumlanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir