• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Bitlis'te 17'inci parkın açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Belediyesi tarafından inşa edilen parkların 17'cisi olan Zeydan Mahallesi Parkı'nın dün saat 17.15'te yapıldı. Açılış törenine Vali Veysel Yurdakul, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, resmi kurum amirleri, STK ve siyasi parti teşkilat üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Parkın açılış töreninde bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, "Belediye Başkanımızı 4 bucuk yıl evvel söz verip yaptığı icraatlardan dolayı tebrik ediyorum. Geçmiş dönemlerdeki siyasetçilerimizin seçim döneminde verdikleri sözleri seçimden sonra hatırlamadıklarını biliyoruz. Başkanımız her mahalleye bir park sözü vermişti. Eksik olan bir Zeydan Mahallemiz vardı. Onun da açılışını bugün yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da yaptığı konuşmada, Sosyal Belediyecilikteki duyarlılığı noktasında çocuklar adına Bitlis Belediye Başkanını tebrik ederek , "Yapılan hizmetlerde çocukların buradaki gülüşleri, eğlenmeleri, alkışları hizmet noktasında bizlerin motivasyonunu yükseltiyor." ifadelerini kullandı.

Yurdakul sözlerinin devamında, "Bizim yaşayamadığımız güzellikleri şimdi çocukların yaşaması beni çok mutlu ediyor. Bütün her şey çocuklarımız için. Rahva'dan Bitlis'e doğru yapılan bütün modern okullar çocuklarımız için. Rahva bölgesinde 90 derslikli okul yapılıyor ,bitmek üzere, ama kimsenin haberi yok. Bu yıl merkez ve ilçelerimize toplam 90 adet okul yaptık. Yapılan bütün bu güzellikler geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın rahatı içindir. Bütün Bitlis halkına hayırlara vesile olması diliyorum." İfadelerini kullandı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da yaptığı konuşmada "Buradaki çocukların heyecanı beni çok mutlu etti. Demek ki mahallede bulunan çocukların böyle bir parka ihtiyacı varmış. Biz buradaki parkın yerini kamulaştırdık. Buraya farklı bir anlam yükledik. Parkın toplam alanı 10 dönümdür. Şuan 5 dönümünü park alanı olarak düzenledik. Ama en kısa zamanda geriye kalan 5 dönüm araziyi de mahalleli halkımızın hizmetine açacağız." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 5 dönüm arsa üzerinde basket sahası, çocuk oyun alanı ve piknik yerlerinin bulunduğu parkın açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Park alanında oynayan çocuklara oyuncak ve forma hediye edildi.
Açılıştan sonra toplanan mahalle sakinleri milletvekili ve diğer yetkililerden sorunlarının çözülmesi ve kendilerine yardımda bulunulması isteklerinde bulundular. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir