• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyasi Partiler Cellatı Savaş `Kürkçü Dükkanı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Siyasi Partiler Cellatı" kimliğiyle maruf olup Kemalist yargının medarı iftiharı olarak 28 Şubat darbe döneminde Refah ve Fazilet Partilerine karşı düzenlenen operasyonlarda önemli roller üstlenen Vural Savaş şaşalı bir törenle CHP`ye katıldı. Kılıçdaroğlu "başımızın üstünde yeri var" diyerek Vural Savaş`ın CHP`ye katılımı karşısında sevincini ifade etti. Vural Savaş "Hariçten gazel okuma dönemi bitmiştir" artık diyerek Kuvayi Milliyeci kimliğiyle tekrar olağanüstü bir performans sergileyeceğinin sinyalleri verdi. Bakalım Savaş, eski şöhretli günlerine, Ergenekon cuntasıyla paslaşıp durumdan vazife çıkarmaya, hayallerini süsleyen AK Parti`yi kapatma rüyasını gerçekleştirmeye güç yetirebilecek mi? Kılıçdaroğlu`nun yeni CHP`si ve güya CHP içindeki Ulusalcılarla mücadelesi "bu büyük transferle" asıl rotayı bir kez daha teyid etmiş oldu.

***

Vural Savaş, CHP`ye katılmanın sevincini"Kurutuluş Savaşı`nın katılan Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben onu hissediyorum." sözleriyle dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya ilçesindeki İskele Meydanı`nda otobüs üzerinden halka hitaben yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Alanyalılardan destek istedi.

Partisine yeni isimler katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, geçmiş dönemlerde farklı partilere oy veren tüm yurttaşların başının üzerinde yeri olduğunu ifade etti.

CHP`nin huzurdan, barıştan yana tavır sergilediğini, halkının demokratik ortamda özgürce yaşamasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, partisine destek verilmesini istedi.

KILIÇDAROĞLU: AKP`YE OY VERENLERİ CHP`YE OY VERMESİ İÇİN İKNA EDİN

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yurttaşımdan, her Atatürkçüden, her bayrağını sevenden, her cumhuriyetten yana olandan bir isteğim var. Bir AKP`ye oy vermiş yurttaşımızı ikna edip, bu seçimde CHP`ye, halkın partisine birlikte oy versin. AKP`ye oy vermiş vatandaşımıza gidin, şikayetin var mı, kimsenin kimliğiyle, inancıyla oynanmasın mı istiyorsun diyeceksiniz ve kol kola sandığa gideceksiniz, oyunuzu CHP`ye vereceksiniz."

VURAL SAVAŞ: EN ONURLU GÜNÜ YAŞIYORUM

Partisinin Alanya Belediyesi başkan adayının ŞefV ural ik Türktaş olduğunu ve Türktaş için ilçe halkından destek beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, partisine katılan hukukçu-yazar Vural Savaş ve eski Alanya kaymakamı Cengiz Gökçe ile İsa Çelik`e rozet taktı.

Partiye katılm ve destek vermenin tam zamanı olduğuna işaret eden Savaş, Kılıçdaroğlu`nun dürüst, demokrat, parti içinde demokrasiyi sağlamış bir insan olduğunu ifade etti. Kısa bir konuşmaya yapan Vural Savaş, “En onurlu günü yaşıyorum. Kurutuluş Savaşı`nın katılan Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben onu hissediyorum. CHP`ye destek vermenin tam zamanıdır. Hiçbir partiye nasip olmamış bir genel başkana sahibiz. Hariçten gazel okumak dönemi kapanmıştır” dedi.

ÇOK KONUŞULAN BİR İSİM

CHP`ye katılan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, emekli olduktan sonra da demeçleri ve kitaplarıyla gündeme geldi.

BÖYLE OLMASA ŞİMDİ AKP KAPATILACAKTI

Geçtiğimiz nisan ayında bir televizyon programında konuşan Savaş`ın Ak Parti ile ilgili söyledikleri damga vurdu. Vural, yaşanan bütün sorunların siyasetçilerin yasalara aykırı davranmasından kaynaklandığını iddia ederek, ""6`ya 5 oy ile parti kapatabilecekken Ecevit bunu 7`ye 5`e çıkardı. Böyle olmazsa şimdi AKP kapatılacaktı. Erdoğan`ın milletvekilliği, Başbakanlığı düşecekti, yargıda hesap veren o olacaktı. Ergenekon soruşturmaları bu şekilde yapılamayacaktı" diye konuşmuştu.

SAVAŞ: AKP`Yİ DESTEKLEYEN AYNI ZAMANDA PKK`YI DA DESTEKLEMEKTE

2008`de AK Parti`ye kapatma davasının açılmasından kısa bür süre önce Vural Savaş, Bursa`da katıldığı bir kitap fuarında şunları söylemişti:

"Dünyada liberal çok uluslu şirketlerin politikaları doğrultusunda liberal politikaları uygulayan az gelişmiş ülkeler ve kişiler yalnızca onların uşaklığını yapmaktalar. Şu anda AKP`yi destekleyenler aynı zamanda PKK`yı da desteklemekte. Onlar için AKP, PKK yok, onlar için tek düşman hala Kemalizmdir. Ben şayet başsavcı olsaydım, AKP Avrupa Birliği ile müzakereler kapsamında Avrupa Parlamentosu kararları içinde imzalanan 10 ve 11. maddeler için AK Parti`nin kapatılması için dava açardım."

ÇOKTAN KATAPILMALIYDI

Vural Savaş, yazdığı son kitapta AK Parti`nin kapatılması gerektiğini dile getiriyordu. "AKP çoktan Kapatılmalıydı" kitabının yazarı Vural Savaş, Refah Partisi ve Fazilet Partisi`nin kapatılma sürecinden örnekler vererek, AK Parti`nin kapatılması gerektiğini öne sürüyor.

haksözhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir