• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
"Her gün defalarca elektriğimiz kesiliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Köyleri ile Dayanışma Derneği yetkilileri, ziyaretler kapsamında Van'ın Edremit İlçesi Çiçekli Beldesi'nin ziyaret etti.

 

Beldenin Gölkaşı Mahallesi sakinleri ile camide bir araya gelen dernek yetkilileri, 2 dönem İl Genel Meclisinde encümenlik yapan İsmail Göktaşoğlu ve Mehmet Karaçavuşoğlu'dan beldenin sorunlarını dinledi.

 

İçme suyunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktaran İsmail Göktaşoğlu, "Gürpınar'dan Van'a giden sudan az biraz faydalanıyoruz. Özellikle yaz aylarında bazı komşular bağ bahçe suladığında diğer komşular içme suyunda çok sıkıntı çekiyor. Sulama suyumuz yeterli sayılır. Sulama suyunda yavru kanallar yapılmamış; ancak Devlet Su İşlerinde yapılı görünüyor. Resmiyette sulama kanalı beton yapılmış gözüküyor. Yapılan yerler de tahrip Olmuş. Tadilat yapılmıyor" dedi.

 

Elektrik idaresinin özel şirkete geçmesinin ardından sık sık kesintilerin olduğunu anlatan Göktaşoğlu, şöyle konuştu:

 

"Elektriğimiz daha önce iyiydi. Ancak özel şirketin eline geçtikten sonra kesintiler çok sık oluyor. Günde 10-15 sefer elektrik gidip geliyor.
Camimiz de çok eskiden yapılmış. Cemaatimize yetmiyor. Beldemizde iki cami daha var; ancak Gölkaşı mahallemizde tek bir cami var. Bayramlarda cumalarda çok sıkıntı çekiyoruz."

 

Sorunları not edip belde hakkında geniş bilgi alan dernek yetkilileri daha sonra buradan ayrıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir