• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Kızıltepeli STK`lar PKK saldırılarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Susa ve Başbağlar başta olmak üzere camilerde katliamlara varan saldırılar düzenleyen PKK`nin, çözüm süreci ile birlikte, çocukların Kur`an dersi aldığı ve fakir halka yaptıkları yardımlarla tanınan derneklere saldırılarının artması, "Küçük"ler, "Perinçek"ler yine talimat mı verdi? yorumlarına neden oluyor. PKK saldırganlığına karşı tepkiler ise her geçen artıyor.

Kızıltepe`de faaliyette bulunan STK`lar PKK ve paravan yapıları tarafından dindar halka, HÜDA PAR`a ve hayır derneklerine yapılan saldırıları kınadı. Aralarında , Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, Rahmet Gıda Bankası, Eğitim Bir-Sen, İHL Der, İrfan Der, Dost—Der ve Köy-Der tarafından yapılan ortak basın açıklamasında saldırılara sert tepki gösterildi.

STK`lar adına ortak düzenlenen basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı Yusuf Beken okudu. Son dönemlerde PKK çetelerinin dindar halka ve sivil toplum kuruluşlarına saldırılarının arttığına dikkat çeken Beken, yapılan saldırıların BDP çevresi tarafından kınanmadığı gibi bu kesimin saldırıları adeta teşvik ettiğini söyledi. Beken, "Kürt halkının dini değerlerine her ortamda zarar veren bu çetelerin amaçladıkları çatışma ortamının Kürt halkına zarar vereceğini ve bunun vebalinin PKK, BDP ve uzantılarına ait olacağını ilgili taraflara bildiririz."dedi.

Kirli güç odaklarının PKK taşeronluğunda Kürt halkına dayatmaya çalıştığı kirli savaşı reddettiklerini belirten Beken, "En son Diyarbakır`da dini hassasiyeti ile bilinen ve dini hizmetleri ile tanınan Sahabe Der` e PKK, BDP ve uzantısı çeteler tarafından, yapılan saldırının tüm duyarlı halkımız tarafından lanetlendiğini ve bu tip saldırıların Kürt halkının menfaatlerine hizmet etmediğinin bilinmesini istiyoruz. Çıkar ve kirli güç odaklarının PKK ve BDP nin taşeronluğunda Kürt halkına dayatmaya çalıştığı kirli savaşı reddediyor ve PKK ve BDP nin halkımıza yapılan saldırıları kınamasını ve bu kirli oyuna bir daha alet olmamasını ve geçmişte yaşanan acıları bir daha halkımıza dayatmamasını istiyoruz. Kirli güç odaklarının ve kandan beslenen Baronların PKK ve BDP nin üzerinden halkımıza dayattıkları bu çatışma ve gerginlik ortamından PKK ve BDP nin karlı çıkmayacağını ve saldırgan yüzünün deşifre olduğunu halkımızın bu saldırganlığa prim vermeyeceğini bilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK, otuz yıldır silahlı çatışma yaşadığı Devletle barış masasına oturmuşken Kürt halkına saldırmasının çok manidar olduğunu söyleyen Beken, " Bölgemizde PKK ve BDP` nin kendisi dışında kimseyi kabul etmeyen faşist tek parti uygulamalarının Kürdistan` da uygulamaya çalıştığı ancak, bunun günümüzde uygulanma şansının olmadığını bilmeleri gerekir. Ayrıca tüm sivil toplum kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya ve haksız olan tarafı ilan etmeye çağırıyoruz." açıklamalarında bulundu.
(Masum Erden/Mehmet Aslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir