• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Bitlis'te siyaset akademisi açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Açılış için havayoluyla Muş'a oradan da karayoluyla Bitlis'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kültür Merkezinde 4'ncüsü düzenlenen Siyaset Akademisinin açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmasında, siyasetin demokrasiyle yönetilen ülkelerde özellikle halka millete hizmet etmek için bir araç olduğunu kaydetti.

 

Saat 13.30'da başlayan programda konuşan Balta, Bitlis'e isteyerek geldiğini ifade ederek "Yani birinci tercihlerim hep bu bölgeler olmuştur. Siyasetle alakalı sunumlarla slaytlarla değil de sizlerle içimden geldiği gibi sohbet etmek istiyorum. Siyaset hayatımız boyunca ne tür engellerle ne tür sıkıntılarla karşılaştım bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Tecrübeler bedel ödeyerek kazanılır." dedi.

 

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, Bitlis'te ilk defa Siyaset Akademisi açıldığını ifade ederek, "Bu gelişme hem Bitlis için hem de hizmet etmek isteyen için önemli bir gelişmedir. Hayırlısı ile Salı günü meclisi açıyoruz. Tabi önemli düzenlemeler bizleri bekliyor. Taşeron işçileri ile ilgili yani hastanede, okullarda ve bütün kurumlarda çalışan müteahhit elamanları ile ilgili önemli gelişmeler olacak.

 

Şuana kadar o işlerde çalışan değerli kardeşlerimizle ilgili mecliste herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Hem gelecek açısından hem de ne olacaklarını bilmeleri açısından çok hayırlı bir iş olacaktır. İlk gelecek olan kanunla da ilk bu iş gündeme alınacaktır. Daha sonrasında sağlıkla ilgili gelecek olan bir yasa var. Yine bütün herkesi ilgilendirecek torba yasası maddeleri olacak." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ise, siyasette yeni bir pencere açmak, özellikle Bitlis Adına siyasette düşünce ve fikir sahibi olan kişilerin düşüncelerini fikirlerini daha bir elle tutulur zemine getirmek için tür organizasyon içerisine girdiklerini belirtti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir