• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Bismil Vefa-Der, Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Bismil`de faaliyetlerde bulunan Bismil Vefa-Der, Kurban Bayramı ve kurban hazırlıklarına başladı. Vefa Der, bu yıl Bismil`de, toplam 2 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyor.
 
Vefa Der Yardım Komisyon Başkanı Medeni İpek, Kurban Bayramı hazırlıkları hakkında bilgi vererek, Bismil, Belde ve köylere giderek kurban paketi dağıtımı yapacaklarını söyledi.
 
Vefa Der Yardım Komisyonu Başkanı İpek, geçen sene Kurban Bayramı`nda 600 aileye kurban eti yardımında bulunduklarını ifade ederek, "Derneğimiz bu yıl Bismil genelinde 2 bin yakın aileye kurban paketlerini ulaştırmıyı hedefliyor. Biz Vefa -Der olarak bu hizmete en güzel katkıyı sağlamaya çalışmayı hedefliyoruz. Dernek olarak Bismil ve köylerine giderek kurban paketi dağıtacağız." dedi.
 
Bu yıl yapılacak kurban yardımları hakkında da bilgi veren İpek, "Bismil ve köylerinde yapılacak kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerine katkı sağlamak için hazırlıklarımız tamamlanmış durumdadır. Suriye`deki savaş nedeniyle ülkemize sığınmış bulunan ve ilçemizde yerleşen Suriyeli kardeşlerimizde gönüllülerimiz tarafından kurban eti dağıtımı gerçekleştirilecek." bilgisine yer verdi.
 
Kurban Bedeli Bu Yıl 450 TL
Bu yıl dernek tarafından kurban bedeli 450 TL olarak belirlendi.
 
Bismil`de kesilen kurbanların etleri, Vefa-Der tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek teslim edilecek.
 
Dernek 1220 aileye yardımda bulundu
Bismil Vefa Eğitim, Kültür ve Toplumsal Dayanışma Derneği Vefa-Der bu yıl fakir ve yetim ve muhtaç 1220 aileye yardımda bulundu.
 
Vefa Der Yardım Komisyonu Başkanı İpek son olarak, hayırseverler için aşağıdaki irtibat telefon numaralarını verdi:
0535 549 75 48 - 0535 705 29 89
 
(Hasan Gündüz-İLKHA) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir