• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Mardin'de, 132 milyona mal olacak tarihi proje başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin Tarihi Dönüşüm Projesi'nin en önemli ayağı olan TOKİ konutları inşaatı başladı.132 milyona mal olacak proje kapsamında 1423 konut yapılacak.TOKİ tarafından yapılacak konutlar; Mardin Kentsel Sit Alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilecek olan kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahiplerine tahsis edilecek.

 

Nur Mahallesi'nde yapımına başlanan TOKİ konutlarının inşaat alanını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak yıkımlar nedeniyle hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade ederek; "TOKİ'nin yapacağı 1423 konut, Tarihi Dönüşüm Projesi'nin en önemli ve kritik eşiğidir. Mardin'in çehresini değiştirmek için yaptığımız çalışmaların en önemli ayağı TOKİ'nin yapacağı bu konutlardır. Konutlar; Mardin Kentsel Sit Alanı, Saraçoğlu Mahallesi, Ensar Mahallesi ve Ofis Mahallesi'nde yıkımı gerçekleştirilecek olan kaçak, çarpık ve köhnemiş yapı sahiplerine tahsis edilecek. Tarihi Dönüşüm Projesi uygulaması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir."dedi.

 

132 Milyona mal olacak ve sözkonusu projenin Mardin'in ortak vizyonu ve dayanışmasının bir eseri olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Gerek Tarihi Dönüşüm Projesi gerek TOKİ'nin inşa edeceği bu konutlar, Mardin bürokrasisi, milletvekilleri ve yerel yöneticilerinin ortak dayanışmasının ürünüdür. İçişleri Bakanımız Muammer Güler, Milletvekillerimiz Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ ve Mardin Valimiz Dr. Ahmet Cengiz'e destek ve çabaları için teşekkür ederim."dedi.

 

Hatırlanacağı üzere Geçtiğimiz yıl Kentsel Yenileme ve Restorasyon projesinde hasar görecek veya yıkılacak olan vatandaşların TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Projesinden yararlanmaları için Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi ve TOKİ arasında protokol imzalanmıştı.

 

132 milyon liraya mal olacak proje kapsamında 1423 konut ve camii inşaa edilecek.Nur Mahallesi yeni Fen Lisesi arkasında 280 dönüm üzerine yapılacak konutların Mayıs 2015 tarihinde tamamlanması planlanıyor.Toplam 350 dönüm alana kurulacak Konut alanında altyapı ve yeşil alanlar da yapılacak.Projeyle çarpık yapılaşma alanlarının ve tarihi yapılardaki mimari üsluba aykırı eklentilerin tasfiyesi ve temizlenmesi ile tarihi yapıların restorasyonu sonucu çağdaş standartlarda kentsel bir alan oluşturmak hedefleniyor. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir