• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
STK`lar: Saldırılar hepimize yapılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - PKK/BDP/YDG-H çevrelerince HÜDA-PAR, İslami STK`lar ve mütedeyyin insanlara yapılan saldırılarla ilgili olarak Van`da faaliyet gösteren İslami STK`lar değerlendirmelerde bulundular.

Konuyla ilgili olarak İLKHA`ya konuşan STK`lar, saldırıların sadece bir kesime yönelik olmadığının altını çizerek, PKK ve çevresinin kendisiyle çeliştiğini belirterek, bir taraftan barıştan söz ederken öte tarafta toplumu kaosa sürükleyecek şiddet olaylarına imza attığını belirttiler. 

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Sekreteri Ferhat Aköz, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren ile Özgür-Der Van Şubesi Başkanı Erdoğan Güleryüz, saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundular. 

"Saldırıların temelinde Müslümanlara tahammülsüzlük var" 
Saldırıların temelinde PKK çevresinin kendileri dışında bölgede herhangi bir oluşumu kabullenememesinin yattığını belirten İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, Müslümanların gerek dünyanın diğer ülkelerinde gerekse de Türkiye`de buna şahit olduğunu söyledi. Eren, "Dolayısıyla bu tür saldırılarla kendi oluşumları dışındaki diğer görüşlere hayat hakkı tanımadığını göstermektedir. Dolayısıyla bizler kesinlikle bu tür saldırıları benimsemiyoruz ve kınıyoruz." dedi.

"Bu saldırılar hepimize yapılmıştır" 
Yapılan saldırılara bakıldığında bunun sadece bir kesime yönelik olmadığının görüldüğüne dikkat çeken Eren, "Gerek Silopi`de HÜDA-PAR`a yapılan saldırı, gerek Diyarbakır Sahabe-Der`e, gerekse de Van Özgür-Der Şubesi`ne yapılan şiddet saldırılarına bakıldığında, fark gözetmeksizin Müslüman halka yönelik yapılmış saldırılar olduğu görülecektir."ifadelerini kullandı.

Saldırıların sadece bir aileye ya da bir kesime karşı olmayıp bilakis bunun tamamıyla Müslümanlara yönelik bir olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Eren, "Hangi derneğe hangi STK ya da hangi İslami partiye saldırı yapılırsa bunun kendimize karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul etmemiz gerekir inancındayım. Çünkü bunların İslami sahsımızdan dolayı yapıldığını bilincindeyiz." şeklinde konuştu. 

"Saldırılar İslami çalışmaların önüne geçmeyecektir" 
Saldırgan çevrelerin her fırsatta demokrasi ve barıştan dem vurduklarını hatırlatan Eren, "Demokrasi diyorlar barıştan söz ediyorlar. O zaman alın size demokratik ortam sizler de çalışmalarınızı yapın Müslümanlarda yapsın halk kimi tercih ederse etsin. Dolayısıyla bunları kendinize karşı bir güç olarak görüyorsanız bunlara karşı cevabını sandıkta ver. Varsa bir gerekçeniz ortaya atın. Bu gerekçeniz Allah için uygun ise baş göz üstüne. Yok, eğer `Müslümanlıktan vazgeçin` diyorsanız. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Burada ne olursa olsun İslami çalışmalar yapılacak. Bu Türkiye`de de yapılacak. Bu Van`da da yapılacak. İnşallah bu saldırılar hiçbir şekilde bu çalışmaların önüne geçmeyecektir" diyerek saldırılar karşısındaki tutumunu dile getirdi.

"Yapılan eylemler çatışma ve kaos ortamı doğurmayı hedefliyor" 
Son dönemde gerçekleşen saldırıların kaygı verici olduğunu ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Sekreteri Ferhat Aköz, birilerinin hizmet veren İslami STKları, Müslüman halkı ve İslami partileri sindirme çabasında olduğunu belirterek, "Yapılan eylemler çatışma ve kaos ortamı doğurmayı hedefliyor. Bu olaylardan beslenen çevreler kendilerinden başka bir güç ve yapı istememektedirler." tespitinde bulundu.

"Saldıran bir taraf var" 
Müslümanların kesinlikle bu oyunlara gemlememesi gerektiğinin altını çizen Aköz, şunları söyledi, "Bugün İslami anlamda dernekler mütedeyyin insanlar partiler çalışmalarını zaten yaparken buna benzer saldırıları göz önüne alarak bu yola girmişlerdir. Bunlar davalarından çalışmalarından taviz vermeyeceklerdir karşı taraf ta bunu iyi görmeli geçmişten ders çıkarmalı ve bu topluma tekrar çatışma ve huzursuzluk yaşatmamalıdır."

"Toplumun huzurunu bozmayın" 
Cemiyet olarak hep itidalli davranmayı tavsiye ettiklerini belirten Aköz, "Ama bakıyoruz ki saldıran taraf bir kesimdir. Onun için diyoruz ki bu provokasyon ise ortaya çıkıp bu saldırıları kınayın. Yok, sizin elinizle bunlar yapılıyorsa bunu da kamuoyuna açıklayın. Sürekli saldırı ve çatışma ortamı isteyenleri toplum alenen görüyor. Bu nedenle toplumumuz STK ve kanaat önderlerinden beklenen tavır bu olayları gündemlerine almaları ve malum çevrelere de `Sizler toplumu kaosa sürüklüyorsunuz, bu insanlar ne kadar itidalli davrandıysalar da siz onları üzerine gitmeye çalışıyorsunuz. Bu da hem sizi hem bizi hem de tolumu yakacak bir ateşin oluşmasına sebep olacak` mesajını iletmeleridir." ifadelerine yer verdi.

Aköz açıklamasının son bölümünde, "Bu bölge, bu toplum birçok anlamda sıkıntılar yaşadı. Bunların tekrar yaşanmaması adına herkese özellikle de saldıran tarafa diyoruz ki bu toplumun huzurunu bozmayın. Bu toplumun barışa huzura ve İslam`a ihtiyacı var." İfadelerini kullandı.

"En büyük korkuları halkın Müslümanlara teveccühüdür" 
PKK ve BDP çevrelerinin bölgede kendisi dışında kimsenin sesinin çıkmasını istemediğini ifade eden Özgür-Der Van Şube Başkanı Erdoğan Güleryüz ise "Bildiğiniz gibi bu bölgede onların dışında bir sürü farklı görüşler farklı anlayışlara sahip Kürt halkından Müslüman çevrelerden insanlar vardır. Geçmişte de PKK`nin yapmış olduğu eylem buydu yani kendisi dışındaki tüm örgütlü yapıları tasfiye etmek ve kendisi dışında başka bir sesin çıkmasını engellemekti. Buradaki en büyük korkuları Müslümanların sesinin çıkması ve halkın Müslümanlara teveccühüdür. Bu onları korkutmaktadır bundan dolayı Müslümanların sesin çıkmasını istememektedirler." açıklamasında bulundu.

"PKK çevresi kendisiyle çelişiyor"
PKK çevresinin buradaki tavrının kendileriyle çeliştiğinin altını çizen Güleryüz, "Hem barışı istediğinizi iddia edeceksiniz, hem de şiddeti yaygınlaştıracaksınız. Hem demokrasiden söz edeceksiniz, hem de sizin gibi düşünmeyen insanlara şiddet uygulayacaksınız. Bu bir çelişkidir. Barıştan bahseden bir zihniyet kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor bu da PKK çevresinin kendisiyle çeliştiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

"Bu zihniyetin temel felsefesi şiddet üzerine bina edilmiştir" 
Buradaki asıl amacın geçmişte de olduğu gibi Müslümanları povoke etmek olduğunun altını çizen Güleryüz şunları söyledi."Bu zihniyetteki insanların temel felsefesi şiddet üzerine bina edilmiştir. Dolayısıyla bu hareket şiddetle ve kanla beslenen bir yapıdır. Barış ortamı onlar için uygun olmayan bir ortamdır. Burada amaç halkı provoke etmek Müslümanları sindirmek ve bu şekilde kendisine bir alan açmaktır. Bundan dolayı Müslümanların bu konuda biraz daha sabırlı olması, bu oyunlara gelmemesi lazım…"
 
PKK ve çevresinin şiddet ve huzursuzluk ortamı dışında halka verecekleri bir şeyleri olmadığını belirten Güleryüz, "Halkın büyük bir kesimi Müslüman dindar kesimdir. Dini Peygamberi ve Allah`ı seven kesimdir. PKK çevresi ise bunun tamamen zıddını istemektedir" diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir